H Bell & Ross παρουσίασε το πιο γαλλικό και το πιο αεροπορικό της ρολόι

Μια εταιρεία ταυτισμένη με τη γαλλική της καταγωγή και την έμπνευση που αντλεί από την αεροπορία, παρουσίασε το BR 03-92 Patrouille de France 70th Anniversary σε έναν ξεχωριστό φόρο τιμής.

Τα ακροβατικά αεροπορικά σμήνη επιδείξεων είναι ίσως ο πιο ιδιοσυγκρασιακός τρόπος επίδειξης πατριωτισμού για μία χώρα. Συνδυάζει την επίδειξη της πολεμικής ετοιμότητας με ένα θέαμα που θυμίζει την πιο αγνή μορφή ποπ κουλτούρας. Φυσικά όταν μιλάμε για ακροβατικά σμήνη, το μυαλό μας πάει συνήθως στα βρετανικά Red Arrows και μετά σε όλα τα άλλα, ωστόσο όλες η χώρες με σοβαρή αεροπορία έχουν το δικό τους σμήνος που συμβάλλει επιχειρησιακά στην εκπαίδευση και στο ηθικό των αεροπόρων, αλλά και των πολιτών τους. 

Πώς μπορεί ένα ρολόι των 20€ να γίνει ποθητό από όλους;

Ένα από αυτά τα σμήνη είναι και το Patrouille de France, το οποίο λειτουργεί και σαν διαφήμιση για τη γαλλική αεροναυπηγική βιομηχανία μιας και χρησιμοποιεί τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Dassault, της ίδιας εταιρείας που κατασκευάζει τα Rafale. Φέτος το σμήνος γιορτάζει τα 70 χρόνια θεάματος στον αέρα και το γιορτάζει με ένα brand που είναι και γαλλικό και πολύ αεροπορικό. Η Bell & Ross δεν είναι μόνο ένα success story της αναγεννημένης γαλλικής ωρολογοποίας, αλλά και μία εταιρεία που σχεδιάζει τις κάσες των ρολογιών της αντλώντας έμπνευση από τα όργανα των κόκπιτ. 

 

 

Το BR 03-92 Patrouille de France 70th Anniversary βασίζεται στο πιο κλασικό μοντέλο της εταιρείας, το οποίο όμως έχει δεχτεί πλήθος λεπτομερειών που σχετίζονται με το σμήνος. Ξεκινώντας ανάποδα, στην πλάτη της κεραμικής κάσας είναι χαραγμένες οι σιλουέτες όλων των αεροσκαφών που έχει χρησιμοποιήσει το σμήνος τις προηγούμενες 7 δεκαετίες, μαζί με το σήμα του σμήνους, αλλά και το επετειακό των 70 χρόνων. 

Είσαι σίγουρος ότι ο Patrick Bateman φορούσε Rolex;

Τα ίδια σήματα βρίσκονται και στο καντράν, στις θέσεις 9 και 3 αντίστοιχα, ενώ το κλασικό γαλλικό μπλε, διανθίζεται από τρικολόρ λεπτομέρειες στο δερμάτινο λουράκι και στην περίμετρο του καντράν. Μέσα στην κεραμική κάσα χτυπάει ο δοκιμασμένος αυτόματος μηχανισμός BR-CAL.302 με τις 38 ώρες αυτονομίας που βασίζεται σε μηχανισμός της Selita.

 

 

Για όσους βρίσκουν πολύ έντονο το μπλε δερμάτινο λουράκι με το ανάγλυφο σήμα του σμήνους, υπάρχει και ένα μαύρο βέλκρο σε επιχειρησιακό στυλ, το οποίο θα μπορούν να το φορούν και κατά τη διάρκεια της πτήσης όσοι πιλότοι του Patrouille de France καταφέρουν να το αποκτήσουν. Σίγουρα θα έχουν κρατήσει μερικά από 999 που θα παραχθούν συνολικά για τους πιλότους του σμήνους. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved