Κι όμως ο Patrick Bateman του American Psycho δεν φορούσε Rolex

Αντιθέτως φορούσε ένα Seiko το οποίο όλοι μπορούμε να αγοράσουμε. 

Είναι δύσκολο να εστιάσει κανείς στον καρπό του Christian Bale στο ειρωνικό υλιστικό κινηματογραφικό έπος, την ώρα που κρατάει τσεκούρι ή κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός νόμων και ηθικής. Η διχρωμία του ρολογιού και το στάτους που έχει ο ρόλος του, κάνουν σχεδόν αυτόματη τη σύνδεση με το Rolex Datejust, το αρχετυπικό Rolex μέχρι να πάρει τη θέση του το Submariner. 

Ένα ακόμα cool ρολόι από την οικογένεια των Seiko 5

Ωστόσο ούτε στο βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία, ούτε στην ταινία ανφέρεται κάποιο Rolex, αν και υπάρχουν αρκετά υπονοούμενα ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο. Η αιτία στην αντίθεση που είχε η ελβετική εταιρεία στο να συνδεθεί το μοντέλο-σύμβολο με έναν ψυχοπαθή κανίβαλο, ακόμα κι αν το υπόλοιπο lifestyle του ήταν ιδανικό για το ρολόι αυτό.

 

 

Τη λύση έδωσαν οι Ιάπωνες και πιο συγκεκριμένα η Seiko με το πιο τίμιο ρολόι της, το Seiko 5. To ρολόι με τα χίλια πρόσωπα έχει και μια έκδοση που μοιάζει με το δίχρωμο Datejust, το SNXJ90. Εκτός από τη διχρωμία στο μέταλλο, δεν είναι χρυσό, αλλά επίχρυσο, έχει διάμετρο κάσας 38mm, παρόμοιο λευκό καντράν, ένδειξη ημέρας και ημερομηνίας, ακόμα και στεφάνη σε πάτερν που θυμίζει το Rolex Datejust. 

Το ανανεωμένο Daytona για όσους μπορούν να περιμένουν για ένα Rolex

Το Seiko 5 στα χρώματα του Datejust μπορεί να βρεθεί στην αγορά και κάτω από 300€ καθιστώντας το ένα τιμιότατο και ακριβές dress watch για όλους τους εκκολαπτόμενους hustlers που δεν μπορούν να περιμένουν στις σειρές αναμονής ή δεν έχουν ακόμα τα λεφτά για ένα αυθεντικό, αλλά είναι και ένα πολύ καλό ειρωνικό μάθημα που αν το δεις μέσα από το πρίσμα της κοινωνικής σάτιρας που θέλησε να δώσει το American Psycho.

 

 

Δεν είναι όλα όπως φαίνονται, ειδικά στην εποχή των social media και της επίπλαστης πολυτέλειας που συνήθως κρύβει μια απάτη η οποία στοχεύει στον θεατή. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Rolex δεν ήθελε να ταυτιστεί με έναν εντερπρενέρ ψυχοπαθή κανίβαλο, αλλά όταν ο Christian Bale υποδύθηκε τον Dick Cheney, έναν αδίστακτο πολεμοχαρή ψεύτη που όντως αιματοκύλισε μια ολόκληρη χώρα, δεν είχαν πρόβλημα να φορέσει ένα χρυσό President Day-Date της εταιρείας.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved