To Seiko Astron GPS Solar μόλις απέκτησε δύο εκδόσεις Resident Evil

Με την πρεμιέρα του Resident Evil: Death Island να απέχει μερικές εβδομάδες, ρίχνουμε μία ματιά στους καρπούς των Leon S. Kennedy και Chris Redfield.

Τα κινηματογραφικά ρολόγια χωρίζονται συνήθως σε δύο κατηγορίες, στα ήδη υπάρχοντα που αποκτούν υπεραξία μέσα από την κινηματογραφική τους παρουσία και σε αυτά που βγαίνουν κατόπιν εορτής σαν σουβενίρ. Κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο μεγάλες κατηγορίες βρίσκονται και οι ειδικές εκδόσεις που πρωταγωνιστούν και στις ταινίες, αλλά πωλούνται και στο κοινό. Η πιο γνωστή περίπτωση τέτοιο ρολογιού είναι τα Omega των τελευταιών ταινιών James Bond, αλλά πλέον υπάρχει ένα ακόμα τέτοιο δείγμα, μάλλον δύο νέα δείγματα.

Ένα επετειακό Seiko για τα 40 χρόνια υβριδικών ρολογιών

Το Seiko Astron GPS Solar Resident Evil: Death Island έρχεται σε δύο διαφιρετικές εκδόσεις, μία για τον κάθε πρωταγνωστή του νέου κεφαλαίου του Resident Evil το οποίο θα είναι και animated. Μπορεί να μην έχουν αξεσουάρ που να βοηθούν στην αντιμετωπίση κάποιας επίθεσης από ζόμπι, αλλά είναι όσο ανθεκτικά χρειάζεται. Και τα δύο ρολόγια βασίζονται στην τελευταία σειρά 5X της Seiko Astron GPS Solar και έχουν αμφότερα το ίδιο μαύρο φινίρισμα στην κάσα από τιτάνιο των 42,7mm.

 

 

Το φινίρισμα αυτό το οποίο η Seiko το ονομάζει “Super Hard” είναι και πιο ανθεκτικό σε σχέση με τα υπολοιπα ρολόγια της σειράς, άρα έχει το κάτι παραπάνω για να αντέξει σε μία επίθεση ζόμπι. Κατά τα λοιπά και τα δύο έχουν αντοχή 100 μέτρων στο νερό και τον μηχανισμό Caliber 5X53 solar quartz o οποίος συγχρονίζεται με μέσω GPS για απόλυτη ακρίβεια συνδυάζοντας μια ψηφιακή καρδιά με αναλογική εμφάνιση. 

Το Seiko που δίνει απάντηση στο δίλημμα GMT ή καταδυτικό ρολόι

Με τη βοήθεια ενός κουμπιού ο μηχανισμός αναζητά σήμα GPS και επικαιροποιεί την ακριβειά του καταργώντας κάθε πιθανή περιοδική διόρθωση ώρας που έχουμε συνηθίσει στα αυτόματα, αλλά και στα quartz ρολόγια. Η αυτονομία της μπαταρίας του ηλιακού μηχανισμού φτάνει τους έξι μήνες χωρίς φόρτιση, ενώ στις λειτουργίες των ρολογιών περιλαμβάνεται ημερολόγιο με perpetual λειτουργία, λειτουργία δύο ζωνών ώρας, αυτόματη αλλαγή θερινής/χειμερινής, αλλά και αυτόματης αλλαγής ώρας στα ταξίδια. 

 

 

Κάθε ένα από τα ρολόγια θα είναι διαθέσιμο σε μόλις 600 κομμάτια, ενώ οι διαφορές τους είναι μόνο αισθητικές. Το Leon S. Kennedy έχει γκρι καντράν με στεφάνη που αναφέρει κωδικούς πόλεων και δερμάτινο λουράκι, σαν το δερμάτινο μπουφάν που φοράει ο κάτοχός του. Το Chris Redfield έχει ένα λαδί καντράν τραχιάς υφής και η στεφάνη του έχει ενδείξεις ώρας σε στυλ GMT και ένα μπρασελέ ταιριαστό στην κάσα, ενώ και τα δύο έχουν μια γαλάζια απόχρωση στη LumiBrite επίστρωση σε δείκτες και σημάδια ωρών. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved