Η Seiko με τα νέα GMT Diver κατάφερε να συνδυάσει όλα όσα αγαπάμε στα ρολόγια

Η οικογένεια των Prospex μοντέλων της εταιρείας εμπλουτίζεται με δύο νέα μοντέλα που τα κάνουν όλα και συμφέρουν.

Τα GMT ρολόγια είναι ίσως τα μοναδικά που μπορούν να ανταγωνιστούν τα καταδυτικά στον φετιχισμό που προκαλούν στους λάτρεις των ρολογιών. Ο συνδυασμός αυτών των δύο κατηγοριών είναι ικανός να δημιουργήσει έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό που κάνει τικ σε όλα τα σωστά κουτάκια και οι δαιμόνιοι Ιάπωνες δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.

 

 

Στη γνώριμη σιλουέτα του “Sumo” με την οβάλ ματσίλα που αποπνέει σαν ρολόι που δεν φοβάται τις προκλήσεις, η Seiko έβαλε έναν ηλιακό μηχανισμό με αυτονομία  9 μηνών και ακρίβεια που φτάνει τα ±15 δεύτερα ανά μήνα. Σαν καταδυτικά ρολόγια έχουν τον σωστό μέσο όρο των 200 μέτρων αντοχής, κρύσταλλο από ζαφείρι και επιστρώσεις LumiBrite που είναι ορατές ακόμα και στο πηχτό σκοτάδι της θάλασσας ή μιας νύχτας χωρίς φεγγάρι. 

Όταν ο James Bond φόρεσε ένα ρολόι Seiko για σώσει τον κόσμο

Φυσικά έχει ενσωματωθεί η λειτουργία GMT, ενώ η περιστρεφόμενη στεφάνη έχει χάσει τις ενδείξεις λεπτών, για να βρει την 24ώρη κλίμακα που βγάζει τον κοσμοπολίτη από μέσα μας. όλα αυτά στη γνώριμη κάσα των 45mm που στο οβάλ γίνεται 51,8mm. Οι διαφορές των δύο μοντέλων που παρουσιάτηκαν είναι μόνο αισθητικές και περιορίζονται στους χρωματικούς συνδυασμούς με το SFK001 να έχει γαλάζιους και μπλε τόνους, ενώ το SFK003 να είναι λαχανί και πράσινο. Και τα δύο μοντέλα έχουν πορτοκαλί δείκτη για τη λειτουργία GMT, τόσο για λόγους εύκολης ανάγνωσης, αλλά και για να ξέρουν όλοι ότι αυτό το Seiko Prospex δεν είναι ένα συνηθισμένο “Sumo”.

 

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε στην εποχή των GMT ρολογιών και οι υβριδικές εκδόσεις, όπως αυτή η καταδυτική, θα συνεχίσουν να ξεφυτρώνουν. Στην περίπτωση των SFK001 και SFK003, η χρήση μηχανισμού solar/quartz το κάνει ένα πολύ καλό εργαλείο καθημερινής χρήσης χωρίς φόβους συντήρησης κλπ, ενώ ταυτόχρονα είναι μια VFM επιλογή, με λιανική τιμή αρκετά κάτω από τα 1000€ και το απαιτούμενο βάρος στον καρπό, κυριολεκτικά και μεταφορικά μιλώντας. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved