Ό,τι χάνει σε διάμετρο, το Tudor Black Bay 54 το κερδίζει σε coolness

Με μία κάσα διαμέτρου μόλις 37mm είναι ένα πιστό αντίγραφο του πρώτου καταδυτικού ρολογιού της εταιρείας.

Το ότι όλο το brand της Tudor είναι ένα reissue είναι κάτι που το διαλαλεί με υπερηφάνεια, αν και το ότι πίσω από αυτό βρίσκεται η Rolex μάλλον κάνει πιο εύκολα τα πράγματα και κερδίζει πόντους από ένα πρεστίζ που άλλα ρολόγια θα ήθελαν πολύ να το κατακτήσουν. Σχεδόν ολόκληρη η γκάμα της είναι μια συλλογή από ρολόγια περασμένων δεκαετιών προσαρμοσμένα στο σήμερα, αλλά για το 2023 σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα για την πιο πιστή αναβίωση.

Πώς γιόρτασε η Rolex τα 60α γενέθλια του Cosmograph Daytona

Το Black Bay 54 δεν είναι απλά ένα μικρότερο Black Bay 58, αλλά ένας φόρος τιμής στο πρώτο καταδυτικό ρολόι της Tudor το οποίο παρουσιάστηκε το 1954. Οι διαστάσεις του μπορεί να φαίνονται οριακά αστείες για τα δεδομένα των σημερινών καταδυτικών ρολογιών, αλλά τότε τα 37mm ήταν ο κανόνας της διαμέτρου για τα μεγάλα ρολόγια. 

 

 

Το πάχος της κάσας είναι οριακά κάτω από 12mm, αλλά στο μάτι μοιάζει ακόμα πιο μαζεμένη λόγω της όλης συμπαγούς σχεδίασης που έχει το Black Bay 54. O μηχανισμός του είναι ο in house ΜΤ5400 και εκτός από την έλλειψη ένδειξης ημερομηνίας, δεν έχει κάποια άλλη εμφανή διαφορά από τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Η αντοχή του στο νερό είναι αυτή που επιβάλλει ο χαρακτήρας του, στα 200 μέτρα, ενώ τόσο στην έκδοση με μπρασελέ, όσο και σε αυτή με το λουράκι από καουτσούκ, το κούμπωμα είναι επαγγελματικό με προέκταση για καταδυτική στολή. 

 

 

Η τιμή του αναμένεται να τηρήσει την vfm πολιτική της Tudor και έτσι θα συνεχίζει να χτίζει τον μύθο της όσο απομακρύνεται από τη σκιά της ταμπέλας του φτηνού Rolex. Αυτή τη φορά το Black Bay 54 αφηγείται τη δική του ιστορία και μπορεί να αναγκάσει και άλλους να πουν τη δική τους, πάντα σε vintage διαστάσεις. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved