To Tudor Black Bay Ceramic φέρει περήφανα τον τίτλο του Master Chronometer

Μια εξέλιξη σταθμός για την ελβετική ωρολογοποιία καθώς η συγκεκριμένη πιστοποίηση ακρίβειας ήταν μέχρι τώρα προνόμιο ρολογιών της Omega.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ο ανώτατος τίτλος ο οποίος συνόδευε τα πιο ακριβή ρολόγια ήταν αυτός του Chronometer. Τότε η Omega σκέφτηκε πως το υπάρχον σύστημα κατηγοριοποίησης για την υψηλή ωρολογοποιία δεν είναι αρκετό και χρειάζεται μία ακόμα κλίμακα για τα κορυφαία ρολόγια. Έτσι σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρονομίας της Ελβετίας θεσπίστηκε η κορυφαία πιστοποίηση του Master Chronometer.

 

 

 Σε αντίθεση με τις απαιτήσεις ενός απλού Chronometer, στο οποίο ελέγχεται ελέγχεται μόνο ο μηχανισμός και η ακρίβειά του της τάξης των -4/+6 δευτερολέπτων τη μέρα, ένα Master Chronometer ελέγχεται ως συναρμολογημένο ρολόι και πρέπει να έχει τη διπλάσια ακρίβεια, δηλαδή 0/+5 δευτερόλεπτα απόκλιση. Επίσης θα πρέπει να έχει και αντοχή σε μαγνητικά πεδία της τάξης των 15.000 Gauss, αν και αυτή ήταν μάλλον η πιο έυκολη δοκιμασία που κλήθηκε να φέρει εις πέρας το εξ ολοκλήρου κεραμικό Tudor Black Bay.

O εντυπωσιακός και ολοκαίνουργιος μηχανισμός του έχει σπειροειδές ελατήριο από πυρίτιο, κεραμικά ρουλεμάν και ρότορα από βολφράμιο. Όμως πέρα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, αυτό που περιμένουν όλοι είναι να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για μια νέα κούρσα εξέλιξης στα ελβετικά ρολόγια, αντίστοιχη με αυτή της δεκαετίας του ‘60 στα καταδυτικά.

 

 

Μέχρι τώρα τα Tudor, ως θυγατρική της Rolex, είχε τη φήμη του vfm για κάποιον που δεν μπορούσε να αγοράσει ένα αυθεντικό Rolex. Το Black Bay δεν κοιτάει απλά στα μάτια τα κορυφαία ρολόγια της μητρικής εταιρίας, αλλά με τον άσσο της πιστοποίησης του Master Chronometer χτίζει τον δικό του μύθο.

Από τη στιγμή που το μονοπώλιο της Omega έλαβε τέλος στο εν λόγω επίτευγμα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι κατασκευαστές όπως η IWC ή η Breitling θα κληθούν να σηκώσουν το γάντι και να απαντήσουν. Μια εξέλιξη που δεν θα φέρει μόνο πιο ακριβή και ποιοτικότερα ρολόγια, αλλά και φτηνότερα λόγω του ανταγωνισμού. Μόνο και μόνο που το Tudor Black Bay θα έχει περίπου τη μισή τιμή λιανικής σε σχέση με το κεραμικό Omega Seamaster, η τάση έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved