To Rolex Cosmograph Daytona γιορτάζει τα 60ά του γενέθλια

Ο βασιλιάς των ρολογιών περνάει σε μια φάση ραφιναρισμένης ωριμότητας και παίρνει το πιο ουσιώδες δώρο από τη Rolex.

Το να βρει κάποιος ένα σπορ Rolex στις μέρες μας ίσως είναι πιο δύσκολο κι από το να βρει τα λεφτά που απαιτεί η αγορά του, αλλά αυτό μάλλον είναι προς επίλυση ζήτημα με τη δρομολόγηση της επέκτασης της γραμμής παραγωγής ρολογιών. Υπάρχει όμως ένα και μοναδικό μοντέλο της ελβετικής φίρμας που έχει τον τίτλο του απρόσιτου των απρόσιτων και αυτό δεν είναι άλλο από τον χρονογράφο της, το Cosmograph Daytona. 

H ιστορία πίσω από την Pepsi στεφάνη του Rolex GMT Master

Μπορεί να μην έφτασε πρώτο στο φεγγάρι, όπως το αντίπαλο δέος που ακούει στο όνομα Omega Speedmaster, ωστόσο κατάφερε να χτίσει τον δικό του μύθο κινούμενο πολύ γρήγορα στην επιφάνεια της γης πάνω σε καρπούς που κρατούσαν τα πιο γρήγορα τιμόνια που πέρασαν ποτέ από πίστες και αγώνες θεσμούς όπως το Le Mans. 

 

 

Όλα αυτά μπορεί να είναι απλά ιστορία πλέον, και κανείς οδηγός να μην εξαρτάται από κάποιον χρονογράφο για την τηλεμετρία του, όμως 60 χρόνια μετά, το Daytona εξακολουθεί να αποτελεί ορόσημο της ακρίβειας και της υψηλής ωρολογοποιίας. Με αφορμή αυτή την επέτειο, η Rolex δεν αναλώθηκε σε μια τυπική «συλλεκτική» έκδοση με διαφορετικούς χρωματισμούς και κάποιο 60 να κοσμεί το καντράν, αλλά με ένα δώρο ουσίας. 

To μυστικό της επένδυσης σε ένα Rolex 

Μέσα στη γνώριμη και σχεδόν απαράλλαχτη κάσα των 40mm, βρίσκεται ένας νέος μηχανισμός Caliber 4131, εξέλιξη του 4130 με νέους αποσβεστήρες, βελτιωμένο σύστημα ρουλεμάν και επίχρυσο αντίβαρο, το οποίο είναι ορατό για πρώτη φορά στην έκδοση που έχει σαν υλικό κατασκευής την πλατίνα. Η νέα αυτή κατασκευή δεν υπόσχεται μεγαλύτερη ακρίβεια, εξακολουθεί να είναι Superlative Chronometer με ±2 δεύτερα ανά μέρα, αλλά υπόσχεται μεγαλύτερο βάθος χρόνου και πιστότητα αυτής της ακρίβειας μέτρησης. Εκτός από το πλατινένιο που προαναφέραμε, το επετειακό Daytona θα είναι επίσης διαθέσιμο στα γνωστά μέταλλα, ατσάλι, κίτρινο, ροζ και λευκό χρυσό, ενώ οι μοναδικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι τα ελάχιστα πιο μικροκαμωμένα σημάδια ωρών στο καντράν. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved