Η Tudor επιστρέφει στις ρίζες της με το Pelagos FXD Marine Nationale

Ένα ρολόι-εργαλείο γίνεται «όπλο» του Γαλλικού Ναυτικού υπενθυμίζοντας μια παλιά συνεργασία. 

Όταν η Tudor ανακοίνωσε πριν από μερικούς μήνες τη συνεργασία της με το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας (aka Marine Nationale), όλοι ήξεραν ότι δεν είναι μία ακόμα συνεργασία που θα είχε ένα λουράκι κι ένα καντράν σε διαφορετικό χρώμα. Η  σχέση της Tudor με το Γαλλικό Ναυτικό είναι πολύ παλιά και αυτή η συνεργασία ήταν μια αφορμή να τη φρεσκάρουν.

 

 

Κάποτε τα καταδυτικά ρολόγια ήταν εξοπλισμός που προορίζονταν αποκλειστικά για τους δύτες των ενόπλων δυνάμεων και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των ωρολογοποιών και των διαφόρων Υπουργείων Άμυνας. Ένα τέτοιο ρολόι είχε φτιάξει και η Tudor για το Γαλλικό Ναυτικό πίσω, στο 1950. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι χάρη σε εκείνο το ρολόι υπάρχουν σήμερα τα καταδυτικά ρολόγια της Tudor, τα Black Bay και Pelagos. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσουν εκείνη τη συνεργασία με μια σύγχρονη επανάληψη; Μάλλον όχι.

Το Pelagos FXD Marine Nationale τιμάει με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη συνεργασία μιας και δεν περιορίζεται σε μια επιγραφή και το μπλε χαρακτηριστικό χρώμα. Σε αντίθεση με άλλα καταδυτικά ρολόγια που διαφημίζουν πολλές εκατοντάδες μέτρα στεγανότητας, το Pelagos MN περιορίζεται στα «μόλις» 200 μέτρα, ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Pelagos αντέχουν μέχρι τα 500. Ωστόσο υπόσχεται ότι αντέχει τα πάντα σε αυτά τα 200 μέτρα. 

 

 

H κάσα του παραμένει ίδια σε διαστάσεις με την υπόλοιπη σειρά Pelagos, στα 42,5 χιλιοστά διάμετρο, όμως είναι πολύ πιο ανθεκτική γιατί είναι από τιτάνιο κι έχει υποστεί μηχανική κατεργασία και όχι χύτευση ή πρεσάρισμα. Στην ίδια λογική αυξημένης αντοχής είναι οι σταθεροί πείροι για το λουράκι οι οποίοι δεν αφαιρούνται για περισσότερη αντοχή. Η βουρτσισμένη επιφάνεια της κάσας είναι εκεί για να κρατήσει ανέπαφη την εμφάνισή της ακόμα και κάτω από την πιο βάρβαρη χρήση. 

 

 

Η άλλη μεγάλη αλλαγή του Pelagos Marine Nationale σε σχέση με την υπόλοιπη σειρά, αλλά σε σε σχέση με άλλα καταδυτικά ρολόγια, είναι η περιστρεφόμενη στεφάνη. Προφανώς ακολουθεί τη χρωματική θεματική του υπόλοιπου ρολογιού με μια πλούσια απόχρωση του navy blue και είναι κεραμικής επίστρωσης, άρα πολύ ανθεκτική, αλλά μετράει αντίστροφα τον χρόνο. 

Τις αλλαγές στην εμφάνιση ολοκληρώνει η εγχάραξη στο πίσω μέρος της κάσας με τον θυρεό του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, την άγκυρα και το χαρακτηριστικό καπέλο του Γάλλου ναύτη με την κόκκινη φούντα. Ως ρολόι που θέλει να είναι απόλυτα χρηστικό και όχι του φαίνεσθαι, διατίθεται μόνο με NATO strap μιας και έχει σταθερούς πείρους και κούμπωμα με διπλό D ring ή velcro αντί για την κλασική πόρπη.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved