H λεπτή γοητεία του Richard Mille & Ferrari RM UP-01

Έχει πάχος μόλις 1,75 χιλιοστά και είναι σίγουρα το πιο αεροδυναμικό ρολόι που φτιάχτηκε ποτέ.

Την παρουσίαση αυτού του μοναδικού ρολογιού έκαναν οι ίδιοι οι πιλότοι της Scuderia, Charles Leclerc και Carlos Sainz, και εκτός από αυτούς τους δύο, θα το φορέσουν μόνο άλλοι 148 τυχεροί και κυρίως ευκατάστατοι κάτοχοι. Το ευκατάστατοι θα πρέπει να τονιστεί γιατί ένα τόσο ειδικό Richard Mille δεν θα μπορούσε να κοστίζει λιγότερο από 1,9 εκατομμύρια, αλλά η τεχνολογία και η τέχνη που κρύβει μέσα στην απίστευτα λεπτή κάσα του, κάνουν την τιμή του λιγότερο εξωφρενική.

Τα μόλις 1,75  χιλιοστά πάχους της κάσας του είναι μια αναφορά στα 75 χρόνια της  Ferrari και μια αφιέρωση από μία υψηλή ωρολογοποιία σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ονείρων. Για την κατασκευή του RM UP-01 χρειάστηκαν πολλά χρόνια έρευνας και εξέλιξης, κατασκευάστηκαν δεκάδες πρωτότυπα μέχρι να βρουν την πιο λειτουργική αρχιτεκτονική, ενώ οι δοκιμές χρονομέτρησης και αντοχής ξεπέρασαν τις 6.000 ώρες στα εργαστήρια της Audemars Piguet. 

 

 

Η κάσα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και φτάνει τα 51 χιλιοστά σε πλάτος και έχει μια αξιοπρεπή αντοχή στο νερό, βάθους 10 μέτρων. Η πρόσοψή του είναι ο ένα μισό της κάσας με την πλάτη να είναι το άλλο μισό και μέσα σε αυτό το «σάντουιτς» τιτανίου εσωκλείεται ο μηχανισμός. Εδώ αξίζει να αναφερθεί πώς η Richard Mille διάλεξε επίτηδες αυτή την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του ξεχωριστού μηχανισμού και όχι να τον ενσωματώσει σε ένα από μέρη της κάσας όπως κάνουν άλλοι κατασκευαστές πολύ λεπτών ρολογιών. 

Η αυτονομία του μηχανισμού κάνει την όλη κατασκευή πιο ανθεκτική και τη χρονομέτρηση πιο ακριβή χωρίς να επηρεάζεται από κραδασμούς.Η πρόσοψη έχει δύο «φινιστρίνια» από ζαφείρι, στο ένα φαίνεται η ώρα και στο άλλο το ποσοστό κουρδίσματος του χειροκίνητου μηχανισμού. 

 

 

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του RM UP-01, η Richard Mille ξεκίνησε από λευκό χαρτί και δεν έχει μεταφέρει κανένα απολύτως τεχνικό στοιχείο, ούτε καν ιδέα από τα υπόλοιπα ρολόγια της, όλα μικρά έργα τέχνης και επίδειξης τεχνολογίας. Θέλει κάτι παραπάνω από θάρρος και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου για να μπορείς να παραμερίσεις όλη αυτή τη συσσωρευμένη γνώση, κάτι που μάλλον άξιζε για χάρη της Ferrari. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved