Το Lochagos είναι ένα ρολόι αφιερωμένο στους 300 του Λεωνίδα

Η AET Remould εμπνεύστηκε από τις ηρωικές μάχες των Σπαρτιατών, με πρώτη από όλες αυτή των Θερμοπυλών όπου 300 βρέθηκαν απέναντι σε 1.000.000 Πέρσες.

Η εκρηκτική ανάπτυξη της αγοράς ρολογιού έχει δημιουργήσει ένα τρομερά ενδιαφέρον παράλληλο σύμπαν ωρολογοποιίας αφιερωμένο στις μετατροπές και στα custom ρολόγια. Μπορεί να μοιάζει με νέα μόδα, όμως πολλά χρόνια πριν, όταν τα ρολόγια ήταν για λίγους κι εκλεκτούς σχεδόν όλα ήταν custom made ή μάλλον sur mesure. 

Σήμερα το έργο αυτό έχει περάσει σε μικρές φάμπρικες λεπτοδουλειάς, όπως της γερμανικής AET Remould η οποία αναλαμβάνει να μετατρέψει απλά μερικών χιλιάδων, σε κομψοτεχνήματα ακόμα και εκατοντάδων χιλιάδων. 

 

 

Έχοντας καταφέρει να χτίσει μια τρομερή φήμη βάζοντας νυστέρι σε μοντέλα της Richard Mille και της Rolex, ήρθε η ώρα να φτιάξει τα δικά της. Το πρώτο μοντέλο αυτού του εγχειρήματος έχει σαν βάση το καταδυτικό Audemars Piguet Offshore και το χρώμα του είναι πάρα πολύ ελληνικό.

Με όνομα Lochagos, σίγουρα δεν χρειάζεται περισσότερες εξηγήσεις στο ελληνικό κοινό. Ο στρατιωτικός βαθμός με τη σπαρτιάτικη καταγωγή, θα κοσμεί το πρώτο της σειράς Sparta Collection και μέσα από τις κίτρινες και κόκκινες νότες του, αποδίδει τιμές στο μαχητικό σθένος, τον ηρωισμό και την αντοχή των ηρωικών 300 του Λεωνίδα.  

Στο καντράν του Loghagos υπάρχουν δύο σπαρτιάτικες ασπίδες με το κυκλικό του σχήμα να αποτελεί ιδανικό πλαίσιο για τους χρονογράφους  του ρολογιού στις θέσεις 12 και 6. Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει τους ποταμούς αίματος τους οποίους οι Σπαρτιάτες πρόσφεραν χωρίς δισταγμό απέναντι στους συντριπτικά περισσότερους Πέρσες και το κίτρινο γύρω από τον μαιάνδριο διάκοσμο είναι εμπνευσμένο από τις πραγματικές ασπίδες των Σπαρτιατών.   

 

 

H AET Remould έχει χτίσει τη φήμη της μέσω της χρήσης νέων και επανασταιτκό υλικών που δίνουν μια εξωτική και ταυτόχρονα υπέρτερες μηχανικές ιδιότητες στα ρολόγια της. Η κάσα του Lochagos μπορεί να μοιάζει στις αναλογίες της με αυτή του Audemars Piguet Offshore, όμως είναι κατασκευασμένη από ένα συμπαγές κομμάτι ζαφειριού.

Από ζαφείρι είναι κατασκευασμένα και άλλα κομμάτια περιφερειακά της κάσας όπως η στεφάνη και τα πλήκτρα του χρονογράφου προσφέροντας μια εντελώς κρυστάλλινη όψη στο Lochagos. Η παραγωγή του σπαρτιάτικου ρολογιού θα περιοριστεί σε μόνο 10 κομμάτια και η τιμή του θα είναι αρκετά εξωφρενική, όχι όμως και ανεκτίμητη σαν την προσφορά των 300 του Λεωνίδα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved