Ένας κινηματογραφικός οδηγός για πολύ εκλεπτυσμένα γούστα.

Όταν το King's Μan: The Secret Service βγήκε στους κινηματογράφους το 2014, οι άντρες σε όλο τον κόσμο δεν γνώριζαν καλά την επίδραση που θα έπαιζε η ταινία στη λεγόμενη «αναγέννηση των ανδρικών ενδυμάτων», ειδικά στο ανδρικό χειροποίητο ένδυμα.

Τι έκανε το Kingsman στην ανδρική μόδα;

Ενώ το μοναδικό σενάριο και η υπερβολικά δραματοποιημένη βία έκαναν μεγάλη επιτυχία, ήταν η τάση για το στυλ που είχαν οι πρωταγωνιστές, ο Harry Hart (Colin Ferth) και το επόμενο μαθητούδι του– ο «Eggsy» (Taron Egerton), που έδωσε έναν χαρακτήρα σε όλη την ταινία και πραγματικά τράβηξε την προσοχή μας.

 

 

Ξαφνικά, οι άντρες όλου του κόσμου ήθελαν να ντυθούν ξανά καλά. Θέλαμε να φοράμε κοστούμια όπου παρουσιαζόταν η ευκαιρία. Ήμασταν πιο προσεκτικοί όταν επρόκειτο για το πού αγοράστηκαν τα ρούχα μας και πώς ταίριαζαν στο σώμα μας.

 

 
 

Πάθαμε πανικό; Καλά κάναμε…

Αρχίσαμε να εκτιμούμε τα κλασικά ανδρικά ενδύματα όπως το διπλό κοστούμι, καθώς αυτές οι διαχρονικές παραδοσιακές λαϊκές παραδόσεις επανήλθαν στη μόδα. Χωρίς υπερβολές, τολμούμε να πούμε ότι το franchise του Kingsman δίδαξε σε μια ομάδα νεαρών ανδρών πώς να ντύνονται καλά, τι σημαίνει να ντύνεσαι σωστά και, τελικά, την ευχάριστη αύρα που έχεις όταν το κάνεις.

Το The King’s Man διαδραματίζεται στις αρχές του 1900 στην αυγή του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, οπότε μάλλον είναι αστείο να πιστεύουμε ότι σε περισσότερα από 100 χρόνια από τότε, η μόδα του παρελθόντος είναι εξίσου επίκαιρη σήμερα όπως ήταν εκείνες τις μέρες.

 

 

Σίγουρα, η τυπικότητα ήταν περισσότερο απαραίτητη προϋπόθεση όταν επρόκειτο για ρούχα και μάλλον τα κομμάτια σύνθεσης ενός κοστουμιού μπορεί να έχουν αλλάξει κάπως σήμερα - τα σακάκια είναι πιο κοντά, τα γιλέκα δεν είναι τόσο συχνά και τα παντελόνια έχουν γίνει τυποποιημένα. Αλλά ως επί το πλείστον, το κοστούμι παραμένει ανέγγιχτο, με εξαίρεση, ίσως, την εξέλιξη των σιλουετών.

 

 
 

«You’re going to need a new suit»

…ανακηρύσσει ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας του Ralph Fiennes, Δούκας της Οξφόρδης. Και δεν έχει άδικο. Είτε εισέρχεστε σε μια ανεπίσημη μυστική ανεξάρτητη υπηρεσία πληροφοριών είτε απλώς πηγαίνετε στον γάμο του κολλητού σας, η ανάγκη για ένα σωστά προσαρμοσμένο, καλά διαμορφωμένο κοστούμι είναι αδιαπραγμάτευτη ακόμα και το 2022.

Oxfords not brogues

Μια άλλη διάσημη ατάκα από την πρώτη ταινία του King's Μan– και από τότε έχει λειτουργήσει ως παρατσούκλι για την επωνυμία King's Μan – είναι τα λόγια που εισήγαγε ο Harry στον τότε εκπαιδευόμενο Eggsy αποκαλύπτουν σίγουρα πολλές αλήθειες για τη σημερινή μόδα.

 

 
 

Manners. Maketh. Man.

Ο «τζεντλεμανικός» κώδικας με τον οποίο ζει και αναπνέει ο Harry Hart του King's Man, οι τρόποι –και μάλιστα οι καλοί– είναι το απόλυτο σημάδι ενός τζέντλεμαν. Για να βελτιώσετε την εθιμοτυπία σας, δεν μπορείτε να παραλείψετε να διαβάσετε ένα κλασικό μυθιστόρημα, να παρακολουθήσετε μια κλασική ταινία ή απλώς να παρακολουθήσετε τις δύο προηγούμενες ταινίες του Kingsman εν αναμονή της κυκλοφορίας της νέας ταινίας. Αν και αυτή είναι μια πρόταση που βασίζεται στο χρόνο, θα πάρετε μια σειρά από συμβουλές, συμβουλές και ιδέες που αναμφίβολα θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε σωστά, όχι μόνο βοηθώντας τον εαυτό σας να βρείτε τον εσωτερικό σας Kingsman, αλλά και για να εξελίξετε το συνολικό σας στυλ.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved