Tο IWC Pilot’s Watch έγινε μπλε για καλό σκοπό

Το χαρακτηριστικό navy blue του ιδρύματος Laureus Sport for Good αυτή τη φορά κυριαρχεί ολοκληρωτικά σε ένα ρολόι της IWC και το κάνει σχεδόν μονοχρωματικό.

Η συνεργασία της IWC με το φιλανθρωπικό ίδρυμα κρατάει από το 2005 και αυτή τη φορά είπαν να δέσουν ακόμα περισσότερο τον δεσμό τους, όχι με ένα μπλε καντράν κι ένα σήμα, αλλά με ένα πραγματικά μοναδικό ρολόι. Η κάσα, το καντράν και το λουράκι είναι όλα στη χαρακτηριστική σκούρα μπλε απόχρωση που χαρακτηρίζει το ίδρυμα Laureus, όμως οι αλλαγές συνεχίζονται.

 

 

Σε σχέση με το απλό Mark XVIII, η κάσα από τιτάνιο είναι κατά ένα χιλιοστό μεγαλύτερη σε διάμετρο, φτάνοντας τα 41mm. Από το ελαφρύ αυτό μέταλλο είναι επίσης κατασκευαμένη η πόρπη στο λουράκι καθώς και η κορώνα του. Η εκτεταμένη χρήση τιτανίου δίνει μια αδιαβροχοποίηση της τάξης των 100μ, καθόλου κακή επίδοση για ένα λιτής σχεδίασης pilot’s watch. 

 

 

Στο εσωτερικό της κάσας βρίσκεται ο in-house μηχανισμός Caliber 32111, o οποίος έχει τοποθετηθεί σε έναν κλωβό μαλακού σιδήρου για να μένει ανεπηρέαστος από μαγνητικά πεδία. Ένας αυτόματος μηχανισμός που παρά τη συμπαγή κατασκευή του καταφέρνει και προσφέρει μια εντυπωσιακή αυτονομία 5 ημερών. 

 

 

Το IWC Laureus Sport For Good για το 2021 κοστίζει λίγο κάτω από τα 10.000 δολάρια και η παραγωγή του δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 750 αριθμημένα κομμάτια. Κάθε ένα από αυτά θα έχει χαραγμένο στο πίσω μέρος της κάσας τους το σχέδιο της 12χρονης Κολομβιανής Melissa Mejiá Castilla, το οποίο κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό. Αναπαριστώνται 10 παιδιά γύρω από μια υπαίθρια φωτιά και το έργο λέγεται Vivir en Armonía.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved