To Seiko Presage Style 60s είναι η απόδειξη ότι νοσταλγία ταιριάζει απόλυτα με τη λειτουργικότητα

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι Ιάπωνες θυμήθηκαν ένα ρολόι που είχαν σχεδιάσει ειδικά για τους Αγώνες του 1964.

Τα ρολόγια που έχουν καταφέρει μια πρωτιά έχουν μια ειδική θέση στην καρδιά κάθε άντρα που αγαπά το καλό ρολόι. Οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή η πρωτιά, από ένα ταπεινό και προσιτό Casio μέχρι τα πρώτα καταδυτικά ρολόγια που έσπασαν το φράγμα των 600 μέτρων, κάθε ένα από αυτά έγραψαν ένα κομμάτι της ιστορίας του χώρου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμα και οι μετενσαρκώσεις τους σε σύγχρονα επετειακά ρολόγια είναι εξίσου συλλεκτικά και ποθητά με τους προγόνους τους.

 

 

Το Seiko Presage είναι ένα τέτοιο ρολόι που συνδέεται άμεσα με την ιαπωνική εθνική υπερηφάνεια. Αρχικά σχεδιάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964. Δεν πρόκειται για κάποιο ρολόι που βγήκε τότε για να τιμήσει τους αγώνες από αυτά που έχουμε συνηθίσει στους πρόσφατους αγώνες. Ήταν το εργαλείο χρονομέτρησης των κριτών σε εκείνους τους Αγώνες και γι’αυτό είχε ενσωματωμένο χρονόμετρο. Τότε είχε παρουσιαστεί ως ο πρώτος ιαπωνικός χρονογράφος, όμως ήταν ένα απλό χρονόμετρο με ένα πλήκτρο ελέγχου χωρίς τις λειτουργίες που γνωρίζουμε στους σύγχρονους χρονογράφους.

 

 

Το σύγχρονο Presage δεν έχει τη λειτουργία του χρονόμετρου, όμως έχει όλη την αύρα που θα περίμενε κανείς σε ένα ρολόι με ρίζες στη δεκαετία του ‘60. Για να ικανοποιηθεί κάθε γούστο θα είναι διαθέσιμο σε 7 διαφορετικούς συνδυασμούς με δύο από αυτούς να κλέβουν τις εντυπώσεις. Ο πρώτος έχει «διαμπερές» ένα τμήμα του καντράν που αφήνει ορατό ένα τμήμα του αυτόματου μηχανισμού και λειτουργία δεύτερης ώρα σε στυλ GMT με 24ώρη ένδειξη. 

 

 

Η άλλη καλαίσθητη έκδοση εξαντλεί κάθε περιθώριο αισθήματος νοσταλγίας καθώς έχει ήδη ξεθωριασμένα τα φωσφορίζοντα σημεία σαν να πρόκειται όντως για κάποιο ρολόι περασμένων δεκαετιών. Είναι η πρώτη φορά που κάποιο ρολόι της σειράς Prospex της Seiko διατίεθεται με λουράκι σε στυλ NATO strap και αυτή είναι η μοναδική σύγχρονη νότα στην εμφάνισή του. Ο μηχανισμός του είναι κλασικός 4R35 της εταιρίας και με τιμή κάτω από 500€ ακόμα και στην πιο ακριβή του έκδοση από τις 7, είναι ένα πάρα πολύ τίμιο αυτόματο και στυλάτο ρολόι. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved