«Θα είσαι εντάξει;»

Αυτή και άλλες τρεις ατάκες που (αν έχεις καρδιά) ΔΕΝ θα της πεις κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού.

Χωρισμός. Μία λέξη τρομακτική, μία κατάσταση δυσάρεστη. Για κάποιους είναι το τέλος μιας εποχής και η απαρχή του πόνου και της κατάθλιψης, για κάποιους άλλους είναι η κατάλυση των δεσμών όπως συνέβη στο μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα -καθότι είμαι και μορφωμένη.

Anyway επειδή πολύ το βαρύναμε, ήθελες και τη χώρισες και μπράβο σου γιατί οι άντρες πολύ σπάνια χωρίζουν και προτιμούν να κάθονται σε βαλτωμένες καταστάσεις μόνο και μόνο για να μην πάρουν την ευθύνη. Το θέμα στην προκειμένη δεν είναι αν θα χωρίσεις ή όχι, αλλά το τι θα πεις εκείνη τη στιγμή. Γιατί οι λέξεις που θα ξεστομίσεις, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά διαλεγμένες. Γιατί αν δεν είναι, θα τη βγάλεις εκτός εαυτού και όχι άδικα. Και εδώ, σου έχω τις ατάκες που απαγορεύεται να της πεις, γιατί διαφορετικά, θα το φας το κεφάλι σου!

 

1. «Θα είσαι εντάξει;»

Φυσικά και θα είναι εντάξει φαντασμένε φίλε μου γιατί δεν είσαι και το κέντρο του κόσμου. Σίγουρα την αιφνιδίασες γιατί είχε κανονίσει να βγει με τις φίλες της μετά τον καφέ σας -που θα βγει αλλά θα συζητάει για σένα- αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα τα βάψει και μαύρα. Και τελοσπάντων, και μαύρα να τα βάψει, όλοι έχουμε κάτι που λέγεται εγωισμός, και τον έχει. Οπότε στην καλύτερη να σου πει «Ναι ρε καλά θα είμαι» και να λήξει εκεί το θέμα. Άντε τώρα.

Τελικά η γεύση του σπέρματός σου εξαρτάται όντως από αυτά που τρως;

giphy 3

 

2. «Θα βρεις κάποιον πολύ καλύτερο από μένα»

Άσε μας μωρέ αλτρουιστή τώρα. Το κακό για εκείνη είναι ότι θέλει εσένα, το κακό για σένα είναι ότι όντως θα βρει καλύτερο. End of story!

True Story: Η αμήχανη στιγμή που σταματάει η ρομαντική λίστα και ακούγεται διαφήμιση

 

3. «Eλπίζω να μείνουμε φίλοι»

Έχει φίλους και έχεις φίλους. Γκόμενο ήθελε και τον έχασε. Μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό; Πέρα από την πλάκα, δεν υπάρχει μεγαλύτερο φάουλ από τη συγκεκριμένη ατάκα σε χωρισμό, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Λυπάμαι.

 

giphy 4

 

4. «Λυπάμαι που σε στενοχώρησα»

Καλά κάνεις και λυπάσαι αλλά δεν είναι μία πληροφορία που θα ήθελε να έχει. Αν όντως λυπόσουν θα απέφευγες να τη στενοχωρήσεις. Θέλεις εναλλακτική ατάκα; «Παραγγέλνουμε κανά σουβλάκι;». Τίμιο και πολύ ασφαλές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved