Είναι «παιδικό» να κάνεις unfollow τους πρώην;

Εσύ πώς συμπεριφέρεσαι στα social μετά από έναν χωρισμό;

 

Χωρίσατε, εντάξει αυτό συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Γνωρίζεσαι με κάποιον, υπάρχει έλξη, μένετε μαζί για κάποιο διάστημα και κάπου καταλαβαίνετε ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε να είστε μαζί. Ωραία και πάλι όλα καλά,  αυτά συμβαίνουν στις ανθρώπινες σχέσεις. Το ζήτημα είναι τι κάνεις, όταν μόλις έχεις χωρίσει κρατάς επικοινωνία ή κρατάς αποστάσεις; Πώς αντιδράς όταν βλέπεις το πρώτο story, το κοιτάς, δεν μπαίνεις, το αφήνεις; Και κάπου εκεί βρε διάολε, νιώθεις σαν δεκαπεντάχρονο καθώς δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Ας μην γελιόμαστε. Είναι η αμήχανη η στιγμή, όταν είσαι φρεσκοχωρισμένος -ειδικά αν δεν έχεις χωρίσει και πολύ καλά, να βλέπεις στο feed σου τι κάνει η πρώην σχέση σου. Και «καλά» να έχεις χωρίσει, χάλια είναι και πάλι -ειδικά αν σε έχουν χωρίσει και έχεις ακούσει γελοιότητες. Όμως η ζωή συνεχίζεται και πέφτεις πάνω σε story που μπορεί να φαίνεται χαρούμενος και σκέφτεσαι είναι όμως; Φαίνεται λυπημένος και σκέφτεσαι μήπως το «παίζει» λίγο; Μήπως να τον κάνω delete να ησυχάσω -μπορεί επίσης να σκέφτεσαι.

Ποιο από τα social media είναι το δημοφιλές για το 2023;

Προσωπικά μιλώντας, δεν είμαι αρνητική στο να διαγράφεις τους πρώην σου από τα social media, αν αυτό σε επηρεάζει. Καταλαβαίνω και «ακούω» όλες τις απόψεις σχετικά με τις σχέσεις που κρατάς με τους πρώην σου, όμως όταν δεν μπορείς να το διαχειριστείς, ναι δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κοιτάς τι κάνουν στη ζωή τους, αν αυτό σου δημιουργεί αμηχανία. Είναι επίσης ανθρώπινο συναίσθημα και στάση ζωής να μην θέλεις τη διαδικτυακή τους παρουσία, δεν χρειάζεται να απολογηθείς για αυτό. Η ζωή είναι μικρή για να την κάνουμε και εμείς ακόμη πιο περίπλοκη με δήθεν ανωτερότητες. Μπορείς επίσης να τους βάλεις στους περιορισμένους, αν δεν θέλεις να πατήσεις το delete. Δεν υπάρχουν κανόνες, αν και ξέρω πως οι περισσότεροι δεν το επικροτούν σαν κίνηση, αφού θα σου πουν ότι υποδεικνύει «κατώτερα συναισθήματα». Όμως πραγματικά δεν υπάρχουν κανόνες και πρέπει να κάνεις αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Μόνο μία συμβουλή: Άπαξ και διαγράψεις δεν τους ξανά ζητάς πίσω, αλλιώς αν δεν είσαι σίγουρος, μην το κάνεις καθόλου. Επίσης, αν δεν σε ενοχλούν δεν κάνεις κανέναν block.

Σκέτο «Διαβάστηκε»: Ο υπέροχος τρόπος να ρίξεις «Χ»

Υποθετικό παράδειγμα: Η πρώην ανεβάζει story και αμφιταλαντεύεσαι τι πρέπει να κάνεις. Κοίτας, το αφήνεις λίγο, ξανά κοιτάς, παίρνεις και έναν φίλο σου και τον ρωτάς τη γνώμη του. Πολύ μεγάλη ιστορία, δεν συμφωνείς; Αν το δεις και σε επηρεάσει, μην ξαναδείς τίποτα. Εδώ, θα δώσω απλά μία συμβουλή: Μην βιαστείς και μην ανεβάζεις -αν μπορείς- ασύστολα stories. Θα μπεις στον πειρασμό, αλλά θα μείνεις πάνω από το κινητό σου, προκειμένου να δεις αν θα αντιδράσει σε κάποιο story. Στη διάρκεια της ζωής μας είναι λογικό να γνωρίσουμε αρκετά ή και λίγα άτομα με τα οποία θα συνδεθούμε ερωτικά, όμως δεν μετράνε όλοι το ίδιο και ούτε όλοι «αξίζουν» μία θέση στην καθημερινότητά μας ακόμη και μέσω social media. Κάνε αυτό που αισθάνεσαι, δεν είσαι υποχρεωμένος να «ανέχεσαι» καμία παρουσία, που σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα. Κάνε αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα -αν θες να ξεχάσεις κάποιον θα σε βοηθήσει σίγουρα, όσο λιγότερο τον βλέπεις τόσο καλύτερα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved