3 τακτικές για να ξεπεράσεις την πρώην σου

Παράτα τα χαρτομάντηλα και πιάσε δουλειά.

Όλα μέσα στη ζωή είναι. Έτσι και ο χωρισμός. Και παρότι έχουμε την τάση από την φύση μας να τον αντιμετωπίζουμε με μαυρίλα, η αλήθεια είναι πως υπάρχει τρόπος να τον περάσουμε πιο ανώδυνα. Αρκεί να κάνουμε κάτι γι' αυτό.

Τα παρακάτω τρία σιγουράκια δεν θα εξαφανίσουν τον πόνο, αλλά θα σε βοηθήσουν να τον ξεπεράσεις σταδιακά και κυρίως ομαλά χωρίς πισωγυρίσματα.

 

1. Μην πιέζεις το συναίσθημα

Ο περισσότερος κόσμος έχει την τάση να δίνει συμβουλές του τύπου «ξεπέρασε το» ή «μην κάνεις έτσι». Και κάθε τέτοια ατάκα είναι λάθος. Η σωστή τακτική είναι να ζήσεις την στιγμή για να μπορέσεις να το ξεπεράσεις. Δεν μπορείς να παριστάνεις πως «δεν τρέχει τίποτα» ή πως όλα είναι ένα κακό όνειρο από το οποίο θα ξυπνήσεις σύντομα. Πρέπει να αποδεχτείς την κατάσταση. Να αναπολήσεις τις στιγμές, αλλά και να εξετάσεις όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στον χωρισμό. Κάθε μέρα, θα βλέπεις την κατάσταση όλο και πιο μηχανικά. Και εκεί κρύβεται η επόμενη μέρα στη ζωή σου.

shane a

2. Δώσε έμφαση στην παρέα

Όποιος έχει φίλους είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο λέει το ρητό και δεν είναι τυχαίο. Όσα περισσότερα κάνεις μαζί τους, τόσο περισσότερο ξεχνιέσαι. Αναθεωρείς καταστάσεις, απομυθοποιείς γεγονότα και σε βοηθούν να δεις τον χωρισμό με άλλο μάτι. Κάποιες φορές, χρειάζεσαι αυτή την ψυχρή λογική που έχουν οι άνθρωποι έξω από την σχέση. Και σε αυτή την περίπτωση θα σε ωφελήσει.

PubC4 3267334b

3. Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου

Σίγουρα νιώθουμε καλύτερα όταν είμαστε με συγγενείς και φίλους, αλλά πρέπει να αναρωτιόμαστε και τι γίνεται όταν μένουμε μόνοι. Γιατί κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα, θα μείνεις μόνος. Κάνε λοιπόν πράγματα για τον εαυτό σου. Πράγματα που είχες σταματήσει να κάνεις λόγω της σχέσης ή ξεκίνα και καινούργια χόμπι. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να απασχολείς τον εγκέφαλό σου με δραστηριότητες.

Mark Walhberg as Chris Izzy Cole in Rock Star mark wahlberg 39155667 500 333

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved