associated press Το «sex.com» βγαίνει σε δημοπρασία και θα γίνει σφαγή για τα μάτια του

Η μακρά και ζωηρή ιστορία του domain που όλος ο πλανήτης θέλει στην κατοχή του.

Κάποια μυαλά βλέπουν μπροστά. Διακρίνουν τις ευκαιρίες πριν το κάνουν οι κοινοί θνητοί. Είναι το επιχειρηματικό δαιμόνιο που τους κυριεύει και τους κάνει πλουσιότερους. Όπως συμβαίνει με τον άνθρωπο που το μακρινό 1995 κατοχύρωσε το domain «sex.com» και το πούλησε το 2010 στην εταιρεία «Clover Holdings Ltd» για το ποσό των 13.000.000 δολαρίων. Η επόμενη ανανέωση του domain προορίζεται για το 2032, αλλά η «Clover Holdings Ltd» δεν πρόκειται να περιμένει μέχρι τότε. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες αποφάσισαν να το βγάλουν σε δημοπρασία και αναμένεται να γίνει σφαγή για όλους όσοι θα θελήσουν να εξασφαλίσουν την ιδιοκτησία του domain και φυσικά τα αποκλειστικά δικαιώματα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

 

Ένα domain με μεγάλη ιστορία

Το Sex.com έχει μακρά και ζωηρή ιστορία στο διαδίκτυο και κατατάσσεται ως μία από τις λέξεις-κλειδιά με τις περισσότερες αναζητήσεις. Ο λόγος πίσω από τη μακροχρόνια επιτυχία του domain δε θα αποτελεί έκπληξη για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς έχει φιλοξενήσει ένα ευρύ φάσμα υλικού για ενήλικες όλα αυτά τα χρόνια. Και πριν υποθέσεις ότι έχει φιλοξενήσει μόνο άσεμνο περιέχομενο, τότε πρέπει να μάθεις πως χρησιμοποιήθηκε για να φιλοξενήσει έναν ιστότοπο γνωριμιών, δείχνοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως επιθυμεί ο εκάστοτε ιδιοκτήτης. Ας ελπίσουμε όχι για πολιτική.

Το «Κάτι Τρέχει Με Τη Μαίρη» ήταν ο αληθινός «πρόδρομος» του OnlyFans

Δίνει χώρο στους δημιουργούς περιεχομένου

Το 2021, ο ιστότοπος κυκλοφόρησε ξανά ως πλατφόρμα περιεχομένου, επιτρέποντας στους δημιουργούς να προβάλλουν και να δημιουργούν έσοδα από το περιεχόμενό τους στην πλατφόρμα. Κάτι σαν το Only Fans. Χρεώνοντας ένα 20% από τα κέρδη, οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να κερδίσουν 80%, ένα deal που δεν αφήνει κανέναν ανικανοποίητο. Παρά μόνο τις εταιρείες παραγωγής. Στην πραγματικότητα, το Sex.com σχεδιάστηκε με δημιουργούς περιεχομένου στον πυρήνα του και μάλιστα επέβαλε υποχρεωτικό KYC για όλους τους δημιουργούς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα με 100% δυνατότητα ελέγχου περιεχομένου που επιτρέπει την άμεση απόσυρση περιεχομένου. Για να ενδυναμώσει τους δημιουργούς περιεχομένου να παράγουν έργα υψηλής ποιότητας, το Sex.com παρέχει μια ενότητα στούντιο όπου οι δημιουργοί μπορούν εύκολα να διαχειρίζονται τη δουλειά τους με ασφαλή και φιλικό προς τον χρήστη τρόπο.

Δημιουργία εσόδων και πρόσβαση σε ακατάλληλο περιέχομενο εύκολα

Οι χρήστες που επισκέπτονται το Sex.com μπορούν να πληρώσουν για αποκλειστικό περιεχόμενο μέσω πιστωτικής κάρτας, με την πληρωμή με κρυπτονομίσματα να γίνεται σύντομα μια επιλογή πληρωμής. Ο ιστότοπος αναπτύχθηκε ως PWA, καθώς οι εφαρμογές για ενήλικες δεν επιτρέπονται στο App Store και στο Google Play. Θεωρούμενος ένας από τους τομείς με τις περισσότερες επισκέψεις στο διαδίκτυο, εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες προσγειώνονται στο Sex.com κάθε μήνα. Και καθώς πρόκειται να κυκλοφορήσει ξανά στην αγορά, οι αγοραστές σε όλο τον κόσμο είναι έτοιμοι να μονομαχήσουν για τον τίτλο.

 

 

Το να κυνηγάς domains είναι επιχείρηση

Ο Gary Kremen, ο οποίος έκανε δικό του το Sex.com το 1995, αγόρασε επίσης το match.com και το house.com και κατάφερε να κάνει μία περιουσία. Αυτός ο επιχειρηματίας απέδειξε πόσο κερδοφόρο είναι να κατοχυρώνεις ονόματα που πιστεύεις ότι στο μέλλον θα «σφάζονται» για εκείνα. Κάτι ως ακίνητο στο διαδίκτυο. Όποιος γίνει ο επόμενος κάτοχος του sex.com θα αποκτήσει επίσης πνευματικά δικαιώματα, σχετικά εμπορικά σήματα στον τομέα του σεξ.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει σύντομα και το ποσό έναρξης θα είναι στα 20.000.000 δολάρια. Πολλά τα λεφτά, αλλά σίγουρα θα αποφέρει πολλά περισσότερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved