Πώς μία κωμωδία των 90's «πρόβλεψε» το μέλλον των αρσενικών.

Ματάκηδες, ηδονοβλεψίες, ανώμαλοι, πελβικά ατυχήματα, οι αδερφοί Farrelly χάρισαν στην ιστορία του κινηματογράφου όχι απλά άλλη μία ξεκαρδιστική κωμωδία αλλά ένα προφητικό κόσμημα. Όποιος το έχει δει τότε ίσως να ξέρει για τι πράγμα μιλάμε. Μπορεί και όχι όμως. Θα εξηγήσουμε που το πάμε. Το «Κάτι Τρέχει Με Τη Μαίρη» δεν είναι η κλασική ιστορία boy meets girl then fall in love. Σίγουρα δεν το λες κλασικό το στόρι. Πίσω από το άπειρο γέλιο και τα δεκάδες ευτράπελα, η ταινία πάει πιο «βαθιά» στην ποπ κουλτούρα του σήμερα απ’ ότι τελικά νομίζαμε τότε που την είδαμε, πίσω στο «μονολιθικό» 1998. Βασικά η ιστορία της ταινίας είναι προφητική με την ευρύτερη έννοια της γυναικείας ανεξαρτησίας που βιώνουμε σήμερα. Μεταμφιεσμένη με μία ελαφρότητα που όμως τελικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία μάσκα. Πίσω από τη μάσκα βρίσκουμε την σύγχρονη γυναίκα του OnlyFans. Μία γυναίκα η οποία διαρκώς περιτριγυρίζεται από μνηστήρες που την πολιορκούν. Ο Οδυσσέας φυσικά είναι άφαντος μιας και δεν υπήρξε ποτέ στη ζωή της. Και μάλλον ούτε θέλει να υπάρξει. 

 «Σπιρτόκουτο»: Η ταινία που άνοιξε την ταφόπλακα της ελληνικής οικογένειας

 
 

Εδώ ένας γιγαντιαίος Jonathan Richman έχει σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο (στους τίτλους αρχής) και κάνει καντάδα στην Mary. There is just something about Maryτραγουδάει ηδονισμένος. Υπάρχει κάτι πάνω της που δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι. Ναι, είναι αλήθεια η Mary είναι η γυναίκα που κανείς ποτέ δεν μπορεί να κατακτήσει, είναι το όνειρο του κάθε Peeping Tom εκεί έξω, είναι η επιτομή τη σημερινής κοπέλας που θα προτάξει τα κάλλη της μπροστά από ένα φακό και στη συνέχεια στο OnlyFans. Αλλά μην μπερδεύεσαι και μην βιαστείς να κρίνεις τον παραλληλισμό που επιχειρούμε. Οι stalkers είναι πολλοί εδώ, κρύβονται πίσω από δέντρα, σήμερα όμως είναι πιο legit. Οι ματάκηδες πλέον είναι νόμιμοι και κρύβονται πίσω από την οθόνη ενός τηλεφώνου ή ενός υπολογιστή. Δεν δικάζουμε όμως, απλά παρατηρούμε, δεν κρίνουμε σε καμία περίπτωση κανέναν. 

 

 
 

Όλοι θέλουν την Mary, τους τραβάει εκείνο το κάτι, οι φιλικοί της τρόποι, μπορεί να τους ικανοποιεί ακόμη κι από μακριά, και οι fans της αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτήν την κατάσταση. Είναι η βασίλισσα της οικείας απόστασης. Είναι η Κλεοπάτρα που μπορεί να ξεμυαλίζει χωρίς καν να ακουμπάει. Μα τελικά αυτή δεν είναι η έννοια του OnlyFans; Απόσταση αλλά την ίδια στιγμή οικειότητα. Εδώ όμως βρίσκεται και το twist στην παράξενη υπόθεση μας: το ξεμυάλισμα των ανδρών για τη Mary είναι αυτό που ουσιαστικά τους κρατάει σε απόσταση από αυτήν. Αυτή είναι η άμυνα της αλλά και η μαγεία της. Είναι το δηλητήριο που ναρκώνει τους κυνηγούς της. Εκείνο που τραβάει σαν μύγες τα ανδρικά της θύματα είναι και η ουσία του OnlyFans. Δεν είναι η γύμνια ή η σάρκα, δεν είναι καν η ηδονή του πληρωμένου. Είναι η απειροελάχιστη υποψία της μίας και μοναδικής περίπτωσης του να είσαι εσύ ο τυχερός που θα μάθει για το μαγικό εκείνο je ne sais quoi. Το αιώνιο μυστικό της όπλο. 

 

 
 

Κι εδώ εισερχόμαστε ακόμη πιο βαθιά στην υπόθεση μας: το παράθυρο στο σπίτι της Mary είναι η δική της νοητή webcam. Έτσι ακριβώς όλα αυτά συγκλείονται αμέσως με την έννοια του OnlyFans. Η όμορφη γυναίκα με τον στρατό από θαυμαστές. Η κινηματογραφική ιστορία της Mary μοιάζει με την ιστορία εκατομμυρίων ανδρών οι οποίοι «το ζουν» μέσα από την οθόνη τους, στην τουαλέτα τους, στο κρεβάτι τους, πίσω από κλειστές πόρτες, κρυφά από την γυναίκας τους ή τα παιδιά τους. Η Mary ήταν ένας προφήτης, ένας προφήτης που είχε δίκιο. Αν η Mary είχε αποφασίσει να πουλήσει τις λερωμένες της κάλτσες στο OnlyFans οι ανδρικές ορδές θα έκαναν ανελέητο bidding για την απόκτηση τους. Το OnlyFans πλέον είναι μία μηχανή, μία μηχανή αναζήτησης της ιδανικής μας, φαντασιακής Ιθάκης, μία μηχανή αυτοματοποίησης και δημιουργίας θηλυκών Excaliburs.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved