associated press Ο Τεντόγλου δημοπρατεί τα «ένοχα» παπούτσια για τα παιδιά της Τουρκίας

Άλλη μία μέρα ξημέρωσε όπου θα χρειαστεί ν’ αποθεώσουμε τον Μίλτο.

Τι καλύτερο έχεις να κάνεις σήμερα από το ν’ ασχοληθείς για ακόμη μία φορά με τον Μίλτο Τεντόγλου; Τουλάχιστον στον διαδικτυακό κόσμο, είμαστε πεπεισμένοι πως σίγουρα δεν έχεις στη λίστα σου κάτι καλύτερο. Ο Γρεβενιώτης άλτης έγινε viral τις τελευταίες ώρες όταν στο μίτινγκ κλειστού του Λιεβέν, κατάφερε να σημειώσει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο άλμα εις μήκος για το 2023. Τα 8.41 ήταν αρκετά για να του δώσουν αυτό το ρεκόρ που δεδομένα θα σπάσει εκ νέου στο επόμενο διάστημα. Γιατί ο Μίλτος το έχει αυτό το άλμα και μπορεί ακόμη πιο ψηλά. Δε θέλουμε να λέμε πολλά αλλά δεν αποκλείουμε στην επόμενη τριετία, ο Έλληνας πρωταθλητής ν’ αγγίξει και -γιατί όχι- να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Μάικ Πάουελ από το 1991 (8.95μ.).

 

 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο ήταν σίγουρος πως θα καταφέρει να ξεπεράσει τα 8.40. Το ρεκόρ που του ακύρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (σημειώθηκε στο Τορούν) λόγω αντικανονικών παπουτσιών και αυτή η απόφαση κατάφερε να τον πεισμώσει και να του δώσει το έναυσμα να σπάσει ένα «εύκολο» ρεκόρ για τον ίδιο και να στρέψει τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού πάνω του.

Αυτές τις συγκινήσεις μόνο ο στίβος, αυτήν την ψυχή μόνο ο Μίλτος

Σήμερα καταφέρνει να στρέψει τα βλέμματα πάνω του για έναν ακόμη λόγο. Ακόμη πιο σημαντικό. Που ξεπερνάει τα αθλητικά όρια και αγγίζει τα πανανθρώπινα. Ο Μίλτος Τεντόγλου με παρότρυνση του προπονητή του, Γιώργου Πομάσκι, θα δημοπρατήσει τα... αμαρτωλά παπούτσια για έναν υπέροχο σκοπό: «Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Πομάσκι.

 

 

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει τον αληθινό σκοπό του αθλητισμού και μία απόδειξη πως οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, παρά μόνο να σταθούν στο πλευρό ο ένας του άλλου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved