Η «δράση» στο κρεβάτι μπορεί να σε βγάλει νοκ άουτ με «χτύπημα» στο κεφάλι

Το σεξ κάνει καλό αλλά καμιά φορά σου αφήνει κουσούρια πονοκεφάλους.

Συνήθως οι κοπέλες είναι εκείνες που χρησιμοποιούν αυτή την τρομερή δικαιολογία. «Έχω πονοκέφαλο, δεν μπορώ να κάνω σεξ». Τώρα όμως ήρθε η ώρα να το πεις κι εσύ αυτό. Γιατί; Μα γιατί η επιστήμη μας δείχνει πως ο άντρας είναι πιο πιθανό να έχει πονοκέφαλο μετά από το σεξ παρά η γυναίκα. Ακούγεται παράξενο έτσι δεν είναι; Μετά από μία βραδιά μεγάλου κι έντονου πάθους, μπορείς πολύ εύκολα να πάθεις φρικτό πονοκέφαλο. Ελπίζουμε να μην επηρεαστούν πολύ όλοι εκείνοι οι υποχόνδριοι αναγνώστες μας μετά από αυτό. Είναι όμως κάτι που ισχύει στατιστικά.

 

 
 

Τι είναι όμως αυτή η σεξουαλική κεφαλαλγία; Μοιάζει σαν σεξουαλικό νόσημα αλλά δεν είναι. Επίσης μοιάζει τρομακτικό αλλά επίσης δεν είναι. Είναι απλά κάτι που συμβαίνει. Ο πονοκέφαλος του σεξ είναι μια αναγνωρισμένη μορφή πονοκεφάλου, που σχετίζεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα και τη βιώνει περίπου το 1% των ανθρώπων, η πλειοψηφία των οποίων είναι άντρες. Μπορεί να εμφανιστεί είτε κατά τη διάρκεια του σεξ, είτε μετά από αυτό και σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός ο τύπος πόνου στο κεφάλι οφείλεται συνήθως στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης και σε ακίνδυνες διαταραχές, όπως η ημικρανία, το άγχος και η συσσωρευμένη ένταση.

 

 
 

Ποιον γιατρό πρέπει να επισκεφτεί ένας άντρας και πότε

Με λίγα λόγια το σεξ μπορεί να δημιουργήσει στον άνδρα πονοκέφαλο κι αυτό λόγω της έντασης της πράξης. Ο Michael Reitano, εκ των ιατρών της έρευνας, που αφορά τη σεξουαλική υγεία και τα προβλήματα στύσης, διευκρινίζει ωστόσο ότι αν οι πονοκέφαλοι είναι έντονοι και συχνοί, τότε ίσως και να κρύβεται από πίσω κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα: «Σε μεγάλη συχνότητα εμφάνισης μπορεί να αποτελεί σημάδι πιο σοβαρής και επικίνδυνης πάθησης οπότε θα πρέπει να συμβουλευτεί ο πάσχων τον γιατρό του».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved