Youtube Πώς το σεξ θα σε κάνει να κόψεις junk food και αλκοόλ;

Το μυστικό για μία υγιή διατροφή δεν περνάει μόνο από την κουζίνα αλλά και από το κρεβάτι σου.

Όσο περισσότερο σεξ κάνεις, τόσο λιγότερη η όρεξη για φαγητό. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία νέα μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας αποκάλυψαν ότι η ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, η ωκυτοκίνη, οδηγεί σε μείωση όρεξης για περισσότερο φαγητό και απομακρύνει το ενδεχομένο ψυχαναγκαστικής πολυφαγίας.

Η έρευνα έλαβε μέρος από το Πανεπιστήμιο της Υόρκης του Καναδά σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Εξάρτησης και Ψυχικής Υγείας. Εκεί μία μεγάλη ομάδα συμμετεχόντων από 27 έως 50 ετών και κατά κύριο λόγο παχύσαρκοι, έγραψαν μέσω ερωτηματολογίων στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειές τους.

 

 

Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές ήταν ότι η ωκυτοκίνη έχει άμεση γενετική σχέση με την υπερκατανάλωση τροφής. Το εξίσου συναρπαστικό συμπέρασμα από την μελέτη της δράσης της ωκυτοκίνης στον εγκέφαλο, είναι ότι οι οργασμοί που προκαλούν οι συχνές εκσπερματίσεις συνδέονται και με τη δημιουργία ισχυρότερης άμυνας απέναντι σε χειρότερες από το φαγητό εξαρτήσεις, όπως τα ναρκωτικά και το υπερβολικό αλκοόλ.

Όλο το μυστικό είναι στα προκαταρκτικά

Με λίγα λόγια όσο περισσότερο σεξ κάνεις, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να οδηγηθείς σε πολυφαγία που σε παχαίνει επικίνδυνα. Όχι δεν είναι αστείο, αλλά μία πραγματικότητα που θα στο επιβεβαιώσει και ο προσωπικός σου γιατρός. Κόψε τα burger και γύρνα το στο σεξάκι. Θα μας θυμηθείς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved