Πότε το κρεβάτι αποκτάει πραγματικό ενδιαφέρον σε μία μακροχρόνια ερωτική σχέση;

Κι όμως αυτή η έρευνα σίγουρα θα σε πιάσει απροετοίμαστο.

Οι ερωτικές σχέσεις δεν είναι εύκολες και πρέπει να κρατιούνται φρέσκιες για να έχουν ενδιαφέρον και να μην βαριόμαστε. Πως όμως θα γίνει αυτό όταν είσαι με έναν άνθρωπο πολλά χρόνια; Εδώ λοιπόν βρίσκεται και το λεγόμενο plot twist που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε. Οι περισσότεροι πέφτουν σε παγίδα κι αρχίζουν να κατηγορούν την ίδια τη σχέση ή την κοπέλα τους. Φταίνε όμως και οι ίδιοι γιατί δεν κάνουν τίποτα για να ανανεωθεί η σεξουαλική τους ζωή.

 

 

Τι γίνεται όμως μετά από τον πρώτο χρόνο σχέσης;

Μετά τον πρώτο χρόνο σχέσης, οι συμμετέχοντες στην έρευνα παρατηρούσαν μια «σταθερή πτώση στην ποιότητα των σεξουαλικών επαφών». Αυτό σίγουρα το έχετε κι εσείς οι ίδιοι παρατηρήσει στην δική σας σχέση. Δεν υπάρχει το ίδιο πάθος με εκείνο που υπήρχε στην αρχή. Το αστείο είναι όμως πως οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το καλό σεξ έρχεται μετά από τον πρώτο χρόνο σχέσης.

 

 
 

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες καλούνταν να απαντήσουν και στο ερώτημα πόσο συχνά κάνουν σεξ, αφού η επιστημονική κοινότητα παραδέχεται ότι η συχνότητα αποτελεί παράγοντα που επηρεάζει το πόσο ικανοποιημένος δηλώνει κάποιος από τη σεξουαλική ζωή του.

Πρέπει όμως να δούμε και άλλους παράγοντες, όχι μόνο την ποσότητα

Πολλές φορές αυτό που λείπει από την ερωτική μας επαφή με τη σχέση μας είναι η ποιότητα. Μπορεί να κάνουμε συχνά σεξ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και καλό. Σε αυτό μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει ένα role playing game στο κρεβάτι ή κάποια σεξουαλικά παιχνίδια.

 

 
 

Είναι όμως αρκετή αυτή η έρευνα;

Παρότι η συγκεκριμένη έρευνα καταλήγει σε κάποια ενδιαφέροντα και παράξενα συμπεράσματα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, επί της ουσίας, φαίνεται να αγνοεί τρεις επιμέρους σημαντικές «λεπτομέρειες» που, όπως και να το κάνουμε, επηρεάζουν την εγκυρότητά των αποτελεσμάτων της.

Με λίγα λόγια η έρευνα ίσως δεν έλαβε υπόψιν της στοιχεία όπως οικογενειακή κατάσταση, οικονομική κατάσταση, ψυχολογική κατάσταση. Πολλοί από τους παραπάνω παράγοντες επιδρούν δραστικά στην ποιότητα και την συχνότητα του σεξ.

Δες εδώ τι έδειξε αυτή η έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved