Έρευνα: Είναι το σεξ το καλύτερο αποσυμφορητικό μύτης;

Υπάρχει τελικά κάτι που να μην το θεραπεύει το σεξ;

Το ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία και προσφέρει μακροζωία δεν είναι ακριβώς «φρέσκα κουλούρια». Ειδικά στο κομμάτι της ψυχικής υγείας είναι φοβερό φάρμακο και ο καλύτερος τρόπος ενίσχυσης της ντοπαμίνης. Όμως μια πρόσφατη γερμανική έρευνα υποστηρίζει πως το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός από τα πιο επίμονα και βασανιστικά πράγματα, τη βουλωμένη μύτη.

 

 

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ταλαιπωρούνται από μια κατάσταση στη μύτη που σχετίζεται με αλλεργίες, άσθμα, ρινίτιδες κλπ. Η αποσυμφόρηση της μύτης είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα της γενιάς μας. Η έρευνα δημοσιευθηκέ στο διεθνές ΩΡΛ περιοδικό, Ear, Nose and Throat Journal και ήδη έχει βραβευτεί με το IG Nobel, βραβείο που δίνεται σε έρευνες με παράξενο αντικείμενο. 

 

 

Το ερέθισμα για να μελετηθεί η επίδραση του σεξ σε αυτό το ενοχλητικό θέμα ήταν μια προσωπική παρατήρηση του ΩΡΛ Olcay Cem Bulut, στην κλινική SLK της Γερμανίας. Σύμφωνα με το Insider, o Bulut παρατήρησε ότι μετά από κάθε καλό οργασμό, η μύτη του ξαφνικά ένιωθε μια σημαντική ανακούφιση κι αυτό ήταν ένας καλός λόγος για να ξεκινήσει μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα.

 

 

Η έρευνα είχε μικρό δείγμα, ως αρχική, με 18 ανδρόγυνα που είχαν προβλήματα μπουκωμένης μύτης. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η πρώτη έκανε χρήση αποσυμφορητικού και η δεύτερη μόνο σεξ. Η καταγραφή της κατάστασης της μύτης πριν και μετά το σεξ έδειξε ότι υπήρχε σε όλα τα ζευγάρια σημαντική ανακούφιση της μύτης, όμως η αποσυμφόρηση δεν είχε την ίδια διάρκεια με το κλασικό αποσυμφορητικό.

Είναι νωρίς ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα, άλλα εκτιμάται ότι ο συνδυασμός ψυχολογικής ευφορίας, της σωματικής αύξησης και του οργασμού, να χαλαρώνει τη ρινική κοιλότητα και την περιοχή γύρω από ιγμόρειο. Περεταίρω έρευνα γύρω από αυτές τις επιδράσεις είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να δώσει καλύτερα φαρμακευτικά σκευάσματα που θα βοηθήσουν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει μόνος του το μπούκωμα της μύτης. Εκτός κι αν αρχίσουν να συνταγογραφούν και το σεξ οι ΩΡΛ μέχρι τότε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved