Monster's Ball: Ανάλυση της πιο σέξι στιγμής του νεότερου σινεμά

Η ταινία που χάρισε το Όσκαρ στη Halle Berry έκλεισε 20 χρόνια, αλλά υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που οι άντρες δεν την ξέχασαν ποτέ.

Το Monster’s Ball έκλεισε 20 χρόνια ζωής φέτος και η συζήτηση γύρω από την ερωτική σκηνή της Halle Berryμε τον Billy Bob Thornton παραμένει ένα αίνιγμα. Μήπως ο λόγος που βγήκε τόσο καλή στο τελικό μοντάζ, ήταν βασισμένη στο γεγονός ότι οι δύο ηθοποιοί ήρθαν στην πραγματικότητα σε επαφή; Πολλά έχουν ακουστεί αλλά η αλήθεια βασίζεται περισσότερο στον επαγγελματισμό και το καλοστημένο περιβάλλον των γυρισμάτων παρά σε συνομωσίες και ίντριγκες.

 

«Ξέρω πως όταν είχε βγει η ταινία δεν έγινε μεγάλος ντόρος παρότι το καστ περιλάμβανε μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους που έχω δουλέψει. Με την ερωτική σκηνή που υπήρχε, ο κόσμος τριγύρω μου είχε την άποψη ότι ‘‘αν είναι να κάνεις κάτι τέτοιο, τουλάχιστον φρόντισε να πάρεις ένα σκασμό λεφτά’’. Και εγώ τότε δεν έπαιρνα σχεδόν τίποτα. Όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος που το έκανα. Ήταν απαραίτητο για τον χαρακτήρα που έπαιζα» θα έλεγε η ηθοποιός σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις της για την ταινία.

 

Έκτοτε έχουν ακουστεί πολλά σενάρια για το Monster’s Ball, από το ότι υπήρχε double stunt με άλλους ηθοποιούς που έκαναν «σφήνες» στο μοντάζ με σκηνές, μέχρι το γεγονός ότι οι Billy Bob Thornton και Halle Berry έκαναν στ’ αλήθεια την ερωτική σκηνή. Παρότι η Halle Berry είχε κάνει στο παρελθόν σχόλια για το ότι ο Billy Bob Thornton είναι ένας σέξι άντρας, το ενδεχόμενο να έχουν κάνει σεξ στην πραγματικότητα έχει καταρριφθεί από διάφορους συντελεστές της ταινίας με πρώτο τον σκηνοθέτη Marc Forster. «Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό γιατί ήταν λες και έβλεπες δύο ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι τους κοιτάνε» είχε σχολιάσει στη New York Post μερικές ημέρες μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

 

 

Η σκηνή συζητήθηκε πολύ και έφερε και προσωπικά προβλήματα στην τότε σχέση του Thornton με την Angelina Jolie. Η Halle Berry που πήρε μόλις 5.000 δολάρια αμοιβή για την ταινία, δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή που διάβασε το σενάριο, λάτρεψε τον χαρακτήρα και ήθελε από την πρώτη στιγμή να ασχοληθεί. Το γεγονός ότι τόσο αυτή όσο και ο Thornton βρισκόντουσαν σε σχέσεις, έκανε την διαδικασία πιο εύκολη παρότι καταλάβαιναν πως θα φαινόταν κάτι τέτοιο.

Αυτά που είναι ωστόσο γνωστά, είναι πως η ερωτική σκηνή ανάμεσά του ήταν πολύ μεγαλύτερη σε διάρκεια, για το γεγονός ότι οι ηθοποιοί συμφώνησαν να την κάνουν μόνο μία φορά. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του υλικού κόπηκε στο τελικό μοντάζ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του IMDB, ο Billy Bob Thornton χρειάστηκε να διακόψει την σκηνή καθότι -παρότι τα γεννητικά τους όργανα δεν βρισκόντουσαν σε επαφή- η τριβή τον έφερε κοντά σε οργασμό. Είναι ο λόγος που στο μοντάζ το ζευγάρι φαίνεται να φιλιέται μετά από την άγρια σκηνή σεξ, με τον σκηνοθέτη Marc Forster να θέλει να δώσει χρόνο στους ηθοποιούς. Η Berry αργότερα θα σχολίαζε πως αν δεν υπήρχε αυτή η σκηνή, ουσιαστικά η ιστορία ανάμεσα στους πρωταγωνιστές δεν θα είχε κανένα νόημα αφού μπήκαν στη διαδικασία να σπάσουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

 

 

Καλώς ή κακώς ωστόσο, η σκηνή θα έφτανε στο σημείο να ψηφιστεί μία από τις πιο σέξι που έχουν γυριστεί στον αμερικανικό κινηματογράφο, με την Halle Berry να παίρνει για την ταινία το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 2001.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved