Πόσο φυσιολογική πιστεύεις ότι είναι η δική σου σχέση;

Μία απορία που μας λύνει η επιστήμη.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί και έχουμε τις ιδιαιτερότητές μας. Το ίδιο ισχύει και για τις ερωτικές σχέσεις. Η σχέση σου δεν είναι ίδια με τη δική μου, ούτε με του κολλητού σου. Κανόνας.

Παρ' όλα αυτά, κάποια στιγμή θα έχει περάσει η εξής σκέψη από το μυαλό σου: «Είναι η σχέση μου φυσιολογική;

Μπορεί να πιάνετε τον εαυτό σας να σκέφτεται συνεχώς τη σύντροφό σας, τι έκανε και τι είπε και πόσο άσχημα σας έκανε να νιώθετε, αντί να αναλάβετε τον έλεγχο της ζωής σας. Μπορεί να χάσετε τον εαυτό σας, τα όνειρά σας και τις ελπίδες σας για το μέλλον.

 

 

Ίσως να μην βλέπουμε πάντα αυτό που συμβαίνει επειδή όταν γνωρίζουμε για πρώτη φορά ένα άτομο μας δείχνει την καλή του πλευρά, την αστεία, την άνετη, ακόμη και την σέξι πλευρά της προσωπικότητά του. Ίσως στην πρώτη συνάντηση να υπάρχει πολλή προσοχή πάνω σας από αυτόν που σας αρέσει, χωρίς να γνωρίζετε ότι το άτομο που σας ελκύει είναι πιο βαθιά πολύπλοκο.

 

 
 

Όσο μια σχέση εξελίσσεται όμως, αρχίζετε να βιώνετε τον συνεχή έλεγχο, την κακοποίηση, την απόρριψη, ακόμη και την προδοσία από το σύντροφό σας και αυτό είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτείτε, καθώς κοιτάτε πίσω και λαχταράτε τη σχέση που είχατε, πριν σας κατακλύσει η τοξικότητα.

Την απάντηση ή καλύτερα τις απαντήσεις σχετικά με το πόσο φυσιολογικά έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ανάμεσα σε σένα και το κορίτσι σου δίνει μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το eHarmony.

 

 
 

Αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο όταν νιώθετε μόνοι επειδή η σύντροφός σας έχει οδηγήσει στην απομόνωση από την οικογένεια και τους φίλους. Είναι πολύ εύκολο στη ζωή σας να κυριαρχήσει μια τοξική σχέση. Για την ακρίβεια, έχει εξελιχθεί νορμάλ, κάνοντας βήματα προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω;».

Μερικές φορές μπορεί να αναπτύξουμε σχέσεις με ανθρώπους που μας πληγώνουν, ψυχολογικά, συναισθηματικά ή ακόμη και σωματικά.

Δες εδώ αν η σχέση σου τελικά είναι φυσιολογική:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved