Έρευνα: H συνήθεια που μειώνει αισθητά την ερωτική μας απόδοση

Κι όμως πολλοί δεν το έχουν ακόμη καταλάβει. Έπρεπε να μας το εξηγήσει η επιστήμη.

Κι όμως είναι κάποια πράγματα που δεν γίνεται να τα παραβλέψουμε όσο κι αν δεν θέλουμε. Είναι κάποιες συνήθειες που δεν μας κάνουνε πολύ καλό.

Μελέτη δείχνει ότι όσο περισσότερο πορνό βλέπει ένας άνδρας, τόσο χειρότερη είναι η στύση του και ότι η παρακολούθηση ερωτικών ταινιών σχετίζεται, επίσης, με λιγότερη ικανοποίηση από το «φυσιολογικό» σεξ.

 

 

Αυτό μάλλον όλοι μας το έχουμε σκεφτεί έτσι δεν είναι;

Συγκεκριμένα, μόνο το 65% των συμμετεχόντων στη μελέτη αξιολόγησαν το σεξ με σύντροφο περισσότερο διεγερτικό από την πορνογραφία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ουρολογίας (EAU).

 

 
 

Αλλά εμείς εκεί το χαβά μας, πρέπει να συνεχίζουμε αυτή την ενοχλητική συνήθεια.

Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, ερευνητές από το Βέλγιο, τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησαν ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο, το οποίο απευθυνόταν κυρίως σε άνδρες των δύο πρώτων χωρών.

 

 
 

Ναι το πορνό δεν είναι καλό για την φυσιολογική μας σεξουαλική ζωή. Αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε πλέον.

Στις 118 ερωτήσεις σχετικά με τον αυνανισμό, τη συχνότητα παρακολούθησης ερωτικών ταινιών και τη σεξουαλική δραστηριότητα με συντρόφους, απάντησαν 3.267 άνδρες, με το ερωτηματολόγιο να επικεντρώνεται σε άνδρες που είχαν κάνει σεξ μέσα στις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες, στοιχείο που επέτρεψε στην επιστημονική ομάδα να σχετίσει την επίδραση της παρακολούθησης πορνογραφικού υλικού με τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Δες εδώ τι άλλο έδειξε η έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved