Το παράδοξο που συμβαίνει στα ζευγάρια στις ΗΠΑ και πιθανότατα θα βιώσουμε κι εμείς

Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, είναι σίγουρα διαφορετικό.

Ότι με την πανδημία η ζωή μας έχει αλλάξει δραματικά, είναι γνωστό και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Η αλήθεια είναι ότι μαζί με την επέλαση του Covid-19, βιώνουμε παγκοσμίως περίεργες καταστάσεις, ακραίες και ίσως επικίνδυνες. Οι κοινωνίες είναι σε αναβρασμό, οι πολιτικές εξελίξεις πολλές και καθημερινές και όλοι εμείς καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε μία καθημερινότητα η οποία είναι πέρα από όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Επειδή όμως ο άνθρωπος είναι ον προσαρμοστικό και έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και στις δυσκολότερες συνθήκες, παρακολουθούμε, βλέπουμε, σχολιάζουμε και αναπροσαρμόζουμε τα πλάνα μας, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την όποια κανονικότητα μπορούμε.

Αναμενόμενο είναι λοιπόν, πολλοί τομείς της ζωής μας να έχουν υποστεί την… αναπροσαρμογή που είπαμε παραπάνω. Δεν θα αναφερθώ στον εργασιακό τομέα και στους τομείς της υγείας και της οικονομίας. Αυτοί ήταν δεδομένο ότι δεν θα επιβίωναν χωρίς απώλειες. Το θέμα στην προκειμένη είναι, ότι οι παγκόσμιες εξελίξεις έχουν επηρεάσει κατά πολύ τις σχέσεις των ανθρώπων αλλά και ειδικότερα το σεξ!

Στις ΗΠΑ λοιπόν, η οποίες μαστίζονται από τον Covid, όπως και όλος ο κόσμος ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, διεξήχθη έρευνα, της οποίας τα ευρήματα είναι άκρως ενδιαφέροντα και άξια συζήτησης και προβληματισμού.

Τα ζευγάρια πλέον, σύμφωνα πάντα με την έρευνα αυτή, κάνουν πολύ λιγότερο σεξ σε σχέση με το 2015, αλλά πιο ουσιαστικές συζητήσεις. Και όταν λέω συζητήσεις, δεν εννοώ το γνωστό «Θέλω να μιλήσουμε για τη σχέση μας» αλλά συζητήσεις με επίκεντρο την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της εκάστοτε χώρας.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο-στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών- η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, και για κανονικότητα λόγω πανδημίας, ούτε λόγος. Είναι λοιπόν απολύτως φυσιολογικό η σεξουαλική ζωή των Αμερικανών να επηρεάζεται έντονα από τους συγκεκριμένους εξωτερικούς παράγοντες.

giphy 1

Οικονομικά, εργασιακό μέλλον και γενικότερα το μεταξύ τους μέλλον είναι αυτά που απασχολούν περισσότερο τα ζευγάρια, τα οποία προβληματίζονται ιδιαίτερα μιας και όσο πιο δυστοπική (ναι μη γελάς) γίνεται η πραγματικότητα, τόσο πιο δύσκολα παίρνουν την απόφαση για δημιουργία οικογένειας, ή έστω για το επόμενο βήμα, είτε αυτό συνεπάγεται συγκατοίκηση είτε γάμο.

Και σε περίπτωση που τα παραπάνω σου προκάλεσαν μία μικρή κατάθλιψη και ίσως απελπισία, να σου πω ότι στατιστικά η πιο δημοφιλής πράξη ανάμεσα στα ζευγάρια είναι να κάνει όμορφα πράγματα ο ένας για τον άλλο. Είτε αυτό είναι μία βόλτα, ένα μικρό δώρο ή ακόμα και ένα ωραίο δείπνο. Με λύπη διαπιστώνω, ότι το σεξ δεν είναι ανάμεσα στις πράξεις αυτές παρόλο που αναμφίβολα είναι όμορφο! Θα μου πεις, εκεί είναι Αμερική, εμείς είμαστε ακόμα μακριά. Έτσι λέγαμε βέβαια όταν βλέπαμε την αρχή της πανδημίας στην Ουχάν…

Καταθέτω πρόταση: Μήπως τα ζευγάρια όντως να συζητούν σοβαρά και ουσιώδη θέματα και να κλείνουν τη βραδιά τους με καλό σεξ; Απλά προτείνω…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved