Πώς να την απορρίψεις «με το γάντι»

Χωρίς κλάματα, υστερίες και άλλες αναπάντεχες συμπεριφορές. 

Το σημερινό θέμα ίσως σου φανεί λίγο κωμικό- γιατί μεταξύ μας κανένας άντρας δε θέλει να φανεί ο κακός και να είναι αυτός που θα απορρίψει μία γυναίκα- αλλά ενίοτε, ακόμα κι εσείς καλείστε να κάνετε τη βρώμικη δουλειά, ιδίως όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω! Σίγουρα την τέχνη της απόρριψης την κατέχουν πολύ περισσότερο οι γυναίκες, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί γίνονται πολύ πιο συχνά επίκεντρο φλερτ και… ερωτικών επιθέσεων (με την καλή έννοια πάντα) οπότε, μιας και είμαι γυναίκα, λέω να σου πω μερικά πραγματάκια για το πώς θα απορρίψεις το κορίτσι που τελικά δεν σου αρέσει και τόσο-άλλα νόμιζες στην αρχή αλλά ok- και όλα αυτά χωρίς να είσαι εντελώς κόπανος! Ναι ματάκια μου, γίνεται κι αυτό. Απλώς δεν το ήξερες γιατί πάντα προτιμούσες να εξαφανίζεσαι… (ουπς).

Μην το κάνεις ξαφνικά

Δηλαδή συγνώμη αλλά δε δέχομαι να σε τσιμπήσει μύγα και απλά να εξαφανιστείς ενώ λίγες ώρες πριν κανονίζατε διήμερο ή ακόμα χειρότερα ήσασταν μαζί! Ναι ξέρω, δεν σου αρέσει και τόσο, ή μάλλον σου αρέσει κάποια άλλη περισσότερο και μάλιστα η κατάσταση είναι στο ψήσιμο (σιγά μην έμενες χωρίς σεξ με δική σου πρωτοβουλία), αλλά ακόμα κι αν τη σκέφτεσαι και ξενερώνεις, της οφείλεις έστω μία σωστή και δίκαιη συμπεριφορά. Οπότε, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι σιγά σιγά να αρχίσεις να την προετοιμάζεις: Την μία μέρα άργησε να την πάρεις τηλέφωνο ένα τρίωρο, την επόμενη μην της απαντήσεις ποτέ στο μήνυμα –προφανώς στο πρώτο γιατί θα σου ξαναστείλει- την επόμενη ακύρωσέ της έξοδο και έτσι σιγά σιγά θα αρχίσεις να χτίζεις όμορφα τη… χυλόπιτα! Όχι τίποτε άλλο όταν την ρωτήσουν οι φίλες της αν είχε παρατηρήσει σημάδια, να έχει κάτι να πει κι αυτή.

giphy

Δεν υπάρχει λόγος να το πεις face to face

Προφανώς δεν είναι σχέση, είστε ακόμα στη φάση των ραντεβού, εκεί που ακόμα γνωρίζετε ο ένας τον άλλο και υπάρχει τόσος έρωτας και ενθουσιασμός (not). Οπότε μην ταράζεσαι να την απορρίψεις από κοντά. Ένα μήνυμα θεωρώ ότι είναι αρκετό. Αλλά σε παρακαλώ να το στείλεις. Γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι, ακόμη και ένα μήνυμα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Δικαιολόγησε το «Όχι» σου

Πολύ βασικό βήμα γιατί κυριολεκτικά θα αποδειχθεί σωτήριο. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μία γυναίκα θα δεχτεί ένα απλό «όχι» χωρίς εξήγηση, γι’ αυτό το καλό που σου θέλω, είναι να έχεις κάποια. Μην πεις προφανώς κάτι του στυλ «Η ανάσα σου μυρίζει περισσότερο από όσο μπορώ να διαχειριστώ» ή «Νόμιζα ότι ήσουν πιο κουλ τύπισσα αλλά έχεις αρχίσει να με τρομάζεις κάπως». Μπορείς λοιπόν να πεις, ότι κατάλαβες ότι δεν είσαι έτοιμος για σχέση και ότι θα ήταν άδικο εκ μέρους σου να τη βάλεις σε μία μάταιη διαδικασία (καλό;) ή ότι αυτή την περίοδο θέλεις να αφοσιωθείς στα επαγγελματικά σου (λίγο γελάμε εδώ αλλά δε βαριέσαι;) και δεν έχεις χρόνο για οτιδήποτε άλλο. Θέλεις και κάτι ακόμα πιο δυνατό; «Μου αρέσεις τόσο πολύ που φοβάμαι μην κάνω καμιά τρέλα», «Νόμιζα ότι είχαμε περισσότερα κοινά».

giphy 1

Και αν επιμείνει να ζητάει εξηγήσεις…

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν ικανοποιούνται με μία απλή εξήγηση και θέλουν περισσότερα μάλλον σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ακούσουν κάτι θετικό. Σε περίπτωση λοιπόν που εκείνη δεν καταλαβαίνει το μόνο που έχεις να κάνεις, και σου δίνω την άδεια γι’ αυτό, είναι να αδιαφορήσεις. Αν δεν μπορεί εκείνη να προστατεύσει τον εαυτό της από τη σκληρή αλήθεια, τότε όπως έστρωσε θα κοιμηθεί! Λυπάμαι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved