Αυτή η έρευνα λέει πως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν καλύτερα τον χωρισμό

Ας πέσουμε από τα σύννεφα για άλλη μια φορά.

Σε ένα αντρικό site θέμα για το χωρισμό δεν ξέρω κατά πόσο θα βρει ανταπόκριση-όχι ότι εσείς δεν χωρίζετε και δεν επηρεάζεστε- αλλά συνήθως κρατάτε χαμηλό προφίλ με ολική απόκρυψη συναισθημάτων και φυσικά κανένα απολύτως ξέσπασμα. Αυτό σύμφωνα με την επιστήμη, ίσως είναι και η καταδίκη σου (ok με μία υπερβολή, αλλά ήθελα να σου τραβήξω την προσοχή).

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες-όχι έρευνα γιατί εγώ λαμβάνω τα δεδομένα και τα συνδυάζω- τον χωρισμό η γυναίκα τον βιώνει πιο βαριά και με μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με τον άντρα. Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι εμείς είμαστε από τη φύση μας πιο συναισθηματικές και τείνουμε να επενδύουμε σε μία σχέση, σχεδόν πάντα με απώτερο σκοπό τη δημιουργία οικογένειας.

Αντίθετα εσύ, είσαι πιο κουλ, και μάλιστα τον πρώτο καιρό αισθάνεσαι και τρομερά απελευθερωμένος. Θέλεις να βγεις, να διασκεδάσεις, να φλερτάρεις και να μη δίνεις αναφορά σε κανέναν. Μαζί σου. Σύντομα όμως, η περίοδος χάριτος περνάει, και σε περίπτωση που δεν έχεις βρει νέο ενδιαφέρον, αρχίζει η βουτιά στο παρελθόν… Με λίγα λόγια η προσωπική σου κατρακύλα. Παρακάτω, σου έχω σχεδιάγραμμα δικής μου σαφώς εμπνεύσεως, όπου σου δείχνω επιγραμματικά τα σημεία στα οποία διαφέρουμε κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού.

Η γυναίκα

Αμέσως μετά το τελειωτικό χτύπημα, και όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, αρχίζει να συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί. Οι πρώτες 48 ώρες είναι οι πιο κρίσιμες και οι καταστροφικές. Κλάμα 24/7, συναντήσεις με τις φίλες για λόγια παρηγοριάς, ίσως ποτό (τι ίσως, σίγουρα) και πάρα πολλή σοκολάτα! Όχι φαγητό… Σοκολάτα. Σαφέστατα όλη αυτή τη συναισθηματική παρακμή, συνοδεύουν υβριστικά μηνύματα σε σένα τα οποία με ένα απροσδόκητο και δυσδιάκριτο twist, γίνονται αυτομάτως ικετευτικά. Ναι, βρίσκεται σε σύγχυση και αυτό είναι εμφανές.

giphy 1

Ο άντρας

Μόλις λύσει τα δεσμά του-ναι μάλιστα δεσμά γιατί έτσι το βλέπεις-θα μηνυματώσει τα φιλαράκια στο groupaki στο viber και θα πει το απλό και πολύ λακωνικό: Το τελείωσα. Δεν έχει σημασία σε ποιον ανήκει η πρωτοβουλία. Σημασία έχει ότι το μήνυμα εστάλη έτσι ακριβώς και έτσι ακριβώς θα το καταγράψει η ιστορία. Αμέσως μετά, και νιώθοντας απίστευτη ευφορία-λόγω της κατάλυσης των δεσμών που ανέφερα και παραπάνω- θα αρχίσει να κάνει όνειρα για τη νέα του, single ζωή, θα τσεκάρει δυο-τρεις καλές περιπτώσεις στα social που είχε στον πάγο λόγω της σχέσης, και προφανώς θα βγει για ποτά με την παρέα για να γκομενίσει μέχρι αηδίας. Ταυτόχρονα, θα απαντάει τελεσίδικα στα μηνύματα της πρώην, λέγοντάς της ότι είναι καλύτερα να μείνουν χωριστά. Και κάπως έτσι, περνάει την καλύτερή του φάση.

Όταν ο μήνας περάσει

Είναι η στιγμή που η γυναίκα αρχίζει να νιώθει καλύτερα. Τα δάκρυα έχουν στερέψει, οι σοκολάτες έχουν τελειώσει, το ίδιο και η διάθεση για ικεσία. Είναι η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι πιθανότατα ο χωρισμός ήταν η καλύτερη λύση, και σε όλο αυτό έχουν βοηθήσει και 2-3 που προφανώς την έχουν προσεγγίσει, καθότι δεν το έκαναν όσο ήταν πιασμένη (εννοώ σε σχέση). Η διάθεση ανεβαίνει, οι έξοδοι με τις φίλες πυκνώνουν και τα μηνύματα στον πρώην απλά σταματούν!

Για τον άντρα όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Βγήκε, ξαναβγήκε, ίσως γνώρισε και κάποια, αλλά η νοσταλγία της καλής του έχει αρχίσει να τον κυριεύει. Θυμάται τότε που έκανε κρύο και ήταν αγκαλιά κάτω από την κουβέρτα, και πόσο του έχουν λείψει οι φροντίδες της, ίσως και τα φαγητά της. Πιθανότατα να μην έχει κάνει σεξ, κάτι που δεν περίμενε, Οπότε όλο αυτό γιγαντώνεται, και αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά την… κίνηση επανασύνδεσης!

Και τελικά…

Όταν περάσει και ο μήνας, εκείνη κυριολεκτικά δεν πιάνεται. Πιθανότατα να έχει βγει ραντεβού με κάποιον από  όλους αυτούς που την έχουν πολιορκήσει-ίσως και με όλους δεν κρίνω- και τελικά έχει καταλήξει ότι όντως καλύτερα που χωρίσατε γιατί δεν περνούσατε και τόσο καλά. Εξάλλου είναι γεγονός ότι αν στο μυαλό της μπει κάποιος άλλος, δύσκολα κάνει χώρο για παλιές ιστορίες. Και όπως καταλήγουν και οι ειδικοί, η γυναίκα βγαίνει από το χωρισμό πολύ πιο δυνατή και ισορροπημένη.

Κάτι που δεν ισχύει για σένα, μιας και το coolness του πρώτου διαστήματος έχει πια εξαφανιστεί, και τελικά έχεις αποφασίσει ότι τη θέλεις πίσω γιατί καμία δεν είναι σαν κι αυτή. Η ψυχολογία υποστηρίζει ότι ο χωρισμός είναι πάντα πιο έντονος και συναισθηματικός για τη γυναίκα, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτή τον διαχειρίζεται καλύτερα.

giphy 2

Με λίγα λόγια, αν θέλεις να χωρίσεις χώρισε, αλλά μην προσπαθείς να υποδυθείς κάτι που δεν είσαι. Αν πονάς δείξτο, αν σου λείπει επικοινώνησε και αν τη θέλεις πίσω διεκδίκησέ την. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεις τη θλίψη σου, γιατί πολύ απλά δεν είναι ντροπή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved