Γιατί σε πιάνει πανικός όταν βγάζεις λιγότερα χρήματα από την κοπέλα σου;

Υπάρχει και η θετική πλευρά. 

Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι η εξέλιξη δίνει λύσεις, φέρνει… διευκολύνσεις, αλλά σε μερικές περιπτώσεις, φέρνει και προβλήματα μιας και όσες περισσότερες ανέσεις έχεις, τόσο πιο δύσκολο σου είναι να ανταποκριθείς στην καθημερινότητα, όταν κάποιες από αυτές σταματήσουν να υπάρχουν. Όλα αυτό είναι μία απίθανη εισαγωγή για να θίξω ένα θέμα άβολο, το οποίο πιθανότατα να είχες σκεφτεί αλλά να μην τολμούσες να… συζητήσεις.

Τι γίνεται λοιπόν όταν η καλή σου βγάζει περισσότερα χρήματα από σένα; Διότι μπορεί παλαιότερα αυτό να μην υπήρχε καν στο χάρτη αυτό, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει, και η γυναίκα δε χρειάζεται να κάνει αγώνα-τουλάχιστον όχι μεγαλύτερο από έναν άνδρα (στις περισσότερες περιπτώσεις βέβαια)-για να κερδίσει μία δουλειά.

Γιατί συμβαίνει αυτό όλο και πιο συχνά;

Απλά τα πράγματα δεν ψάχνω θαύματα που έχει τραγουδήσει και η αγαπημένη Καίτη Γαρμπή. Οι γυναίκες πλέον-με εξαίρεση βέβαια χώρες που δεν ανήκουν στο λεγόμενο Δυτικό Κόσμο- έχουν ακριβώς ίσες ευκαιρίες με τους άνδρες, ενώ στατιστικά, στα Πανεπιστήμια, είναι περισσότερες. Αυτό σημαίνει ότι μορφώνονται-μορφωνόμαστε βασικά- περισσότερο, με αποτέλεσμα να μπορούμε βάσει ικανοτήτων πάντα, να διεκδικούμε σημαντικές θέσεις. Και όσο αυξάνονται οι ευθύνες, αυξάνονται και οι μισθοί.

giphy

Είναι κι αυτοί που δεν μπορούν να το αντέξουν

Εντελώς λανθασμένα αν με ρωτάς, ο ανδρισμός και το εκτόπισμα γενικότερα ενός άνδρα καθοριζόταν- σε έναν μεγάλο βαθμό- και από τα χρήματα που έβγαζε. Είναι εύκολο λοιπόν να αντιληφθεί κανείς ότι όταν η σύντροφος είναι ο… κουβαλητής, οι ισορροπίες δέχονται πλήγμα. Και σε ερωτώ εγώ: Για ποιο πλήγμα μου μιλάς ρε άνθρωπε; Σε σέβομαι λιγότερο τώρα που βγάζω εγώ περισσότερα, ή σε κοροϊδεύω σε φίλους και γνωστούς; Για ποιο λόγο η παραμονή σου σε μία σχέση θα πρέπει να έχει άμεση συνάρτηση με το αν σε έχει ανάγκη η εκάστοτε και αν είναι αδύναμη και ευάλωτη; Το να είστε ακριβώς ισάξιοι και να έχει ο καθένας τα λεφτάκια του το αποκλείουμε; Το να μην πληρώνεις εσύ και να είναι εκείνη σε θέση να σε κεράσει ή να σου κάνει ένα δώρο είναι κακό; Τι το μεμπτό υπάρχει στο να σε βγάλει το κορίτσι σου για φαγητό και να σε περιποιηθεί, ή να σου κάνει δώρο εισιτήρια για ένα ταξίδι;

 

 

Δες και την άλλη πλευρά

Και να σου πω και κάτι: Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις πόσο γαμάτο ζουζούνι έχεις, που με την μόρφωση και την πίστη στον εαυτό της έχει καταφέρει να έχει μία σημαντική θέση. Εντάξει δεν είπαμε να της ζητάς και χαρτζιλίκι, αλλά το να θαυμάζεις τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου ΚΑΙ για τις ικανότητές της στη δουλειά, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό. Εξάλλου σκέψου και το άλλο: Όταν πέσει στο τραπέζι ο προβληματισμός για το ποιος θα καθίσει στο σπίτι μέχρι να ξεπεταχτεί το παιδί, ίσως να είσαι εσύ αυτός που θα αναλάβει το νοικοκυριό.

giphy 3

Δε σε χάλασε…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved