Πες την αλήθεια: Κόβεσαι ακόμα στο ξύρισμα.

Μερικές συμβουλές για όλους εμάς που θα έπρεπε να μας πάρουν το ξυράφι από τα χέρια.

«Μηχανές χρησιμοποιούν όσοι δεν ξέρουν». Αυτή η ατάκα ειπωμένη από τα χείλη του μεγαλύτερου αδελφού ενός συμμαθητή μου στο Γυμνάσιο ήταν αρκετή για να αλλάξει τις τότε πρώιμες και πειραματικές συνήθειες μου στο ξύρισμα. Παράτησα τη μηχανή και έπιασα το ξυράφι. Μεγαλώνοντας αποφάσισα να επιστρέψω στη μηχανή γιατί πια είχα να περιποιηθώ τα γένια που σκέπαζαν το πρόσωπο μου.

Οι σχέσεις μου με το ξυράφι «αποκαταστάθηκαν» με το στανιό στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Και τότε ήταν που διαπίστωσα με θλίψη ότι μετά από τόσα χρόνια ξυριστικής ήμουν εντελώς ατζαμής στο ξυράφι. Προφανώς, αν ξυρίζεσαι καθημερινά «κόντρα» οι πιθανότητες να κοπείς είναι πολύ περισσότερες από το αν ξυρίζεσαι κάθε τρεις μέρες, από την άλλη όμως δεν γίνεται να κυκλοφορείς σαν σφαγμένος. Και στο κάτω-κάτω, είναι τουλάχιστον αμήχανο το ίδιο σου το πρόσωπο να μαρτυρά ότι τα κατάφερνες καλύτερα στο ξύρισμα στα 15.

ezgif.com bd61864fb0

Επειδή το κακό συνέβαινε συχνά και για κάποιο λόγο (αχρηστία) δεν μπορούσα να το αποφύγω προσπαθούσα τουλάχιστον να αντιμετωπίζω αποτελεσματικά το κοψίματα από το ξυράφι. Φυσικά, η αντιμετώπιση αυτή απαιτεί ένα σχετικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι αν έξω σε περιμένει Ταξιαρχική επιθεώρηση, δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοιες πολυτέλειες. Απλά κόβεσαι και παρουσιάζεσαι με τις ουλές ανοιχτές ή με μερικά ωραιότατα hansa plast να κοσμούν το πρόσωπό σου.

Επειδή όμως, οκ, ο στρατός δεν είναι όλη σου η ζωή, είναι πιθανό όταν συμβεί το κακό και το αίμα αρχίσει να στάζει πηχτό πάνω στο λευκό μάρμαρό του νιπτήρα, να έχεις το χρόνο να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την όλη κατάσταση.

Πάμε:

1. Τοποθέτησε μια ζεστή πετσέτα για 30 δευτερόλεπτα πάνω στην πληγή μέχρι να μειωθεί ή να σταματήσει τελείως η αιμορραγία. Το ζεστό νερό θα σε βοηθήσει να περιορίσεις την απώλεια αίματος

2. Χρησιμοποίησε after shave χωρίς οινόπνευμα για να απολυμάνεις την πληγή.

3. Πετάξου μέχρι την κουζίνα και πάρε ένα παγάκι. Τοποθέτησέ το πάνω στο κόψιμο ια 15-30 δευτερόλεπτα. Με τον τρόπο αυτό θα στενέψουν τα αιμοφόρα αγγεία και έτσι θα περιοριστεί και η αιμορραγία.

4. Το liposan θα σε σώσει. Αν τυχόν βρίσκεται το ντουλαπάκι του μπάνιου σου, αφαίρεσε το χρησιμοποιημένο τμήμα (εκτός αν είναι καινούργιο το λιποζάν, οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις το παραπάνω). Στη συνέχεια, άπλωσέ το απαλά πάνω στην πληγή για να «θρέψει». Καθάρισέ το με προσοχή μετά από 30 λεπτά.

giphy shaving2

5. Χρησιμοποίησε στύψη σε πλάκα. Ναι, ακούγεται ακαταλαβίστικό αλλά πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν που θα βρεις σε καλά κουρεία ή καταστήματα καλλυντικών. Η στύψη έχει αιμοστατικές ιδιότητες και σταματάει την αιμορραγία ενώ το κάλιο έχει αντισηπτικές και στυπτικές ιδιότητες που τονώνουν την επιδερμίδα και κλείνουν τους πόρους μετά το ξύρισμα.

Βρέχεις με κρύο νερό την πλάκα και και στη συνέχεια πέρασε την πάνω από την πληγή. Πολλοί μάλιστα τη χρησιμοποιούν σε όλη την επιφάνεια του προσώπου αντί για aftershave. Όποια χρήση και αν κάνεις, φρόντισε να έχει στεγνώσει τελείως η πλάκα πριν την αποθηκεύσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved