Τι κάνεις όταν πέφτει χιόνι από το κεφάλι σου;

Η πιτυρίδα δεν κλείνει δρόμους, αλλά τελειώνει σχέσεις.

Η χιονόπτωση σταμάτησε, αλλά για άλλους συνεχίζει. Άσπρες νιφάδες παντού. Στο κεφάλι, στους ώμους, στο πάτωμα. Ζόρικο πράμα η πιτυρίδα, αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ για το τι είναι και γιατί σε βασανίζει;

Πρόκειται για την αντίδραση του δέρματος σε έναν μύκητα με το όνομα Malasezzia. Τα κύτταρα που βρίσκονται στο κεφάλι αποβάλλονται με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό, σε σημείο που κολλούν μεταξύ τους και μετά διακρίνονται μέχρι και με γυμνό μάτι: στη μορφή της άσπρης νιφάδας. Ακολουθούν μία σειρά από δυσάρεστα φαινόμενα όπως η φαγούρα, η λιπαρότητα, η ερεθισμένη επιδερμίδα και άλλα πολλά. Ο δερματολόγος σου, δεν θα δυσκολευτεί να αναγνωρίσει την κατάσταση και να σου πει τι πρέπει να κάνεις γι’ αυτό. Μπορούμε όμως να σου πούμε με σιγουριά, τα δύο πράγματα που δεν χρειάζεται να κάνεις για να χειροτερέψεις την κατάσταση.

Πάρε ένα καλό σαμπουάν

Το καλύτερο μέρος για να το βρεις, είναι το φαρμακείο της γειτονιάς σου. Υπάρχει μία σειρά από φαρμακευτικά εξειδικευμένα προϊόντα, που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση και υπόσχονται να λύσουν το πρόβλημα σου μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της εφαρμογής τους. Σίγουρα, δεν πρέπει να το παρακάνεις με το λούσιμο, αλλά και να προσέχεις τα οποιαδήποτε πράγματα βάζεις στα μαλλιά σου (βλέπε φθηνά ζελέ και πηλούς από το εμπόριο). Δες όμως καλύτερα παρακάτω.

Ξέχνα τα φτηνιάρικα ζελέ

 

Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν κάνουν δουλειά. Το πρόβλημα βρίσκεται στην υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ που έχουν, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα στο δέρμα του κεφαλιού χειρότερα. Πιο συγκεκριμένα, προκαλούν χειρότερες ξηροδερμίες. Υπάρχουν αρκετά τίμια προϊόντα για να βάλεις στο κεφάλι σου (σ.σ.: πομάδες, άργιλοι και ζελέ), αλλά σε κάθε περίπτωση συμβουλέψου πρώτα τον δερματολόγο σου.

Πρόσεχε και λιγάκι την διατροφή

 

 

Όχι δηλαδή πως θα δεις τεράστια διαφορά, αλλά ότι θα βοηθήσει είναι γεγονός. Εστίασε σε τροφές με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Πολύ ψάρι δηλαδή όπως σολομό και τόνο, αλλά και λιναρόσπορο, μπρόκολο, σπανάκι και αμύγδαλα. Μην μασάς λοιπόν. Ή μάλλον μάσα και κάνε την θεραπεία σου. Και όλα καλά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved