pexels Οδηγός επιβίωσης για τις ιδρωμένες μασχάλες σου

Αν υποφέρεις από υπερβολική εφίδρωση, καιρός να μάθεις πως δεν είσαι ο μοναδικός. Και φυσικά υπάρχουν λύσεις.

Το καλοκαίρι είναι μία ζόρικη πίστα. Τα νησάκια, οι παραλίες και τα stories είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα αλλά θέρος δε σημαίνει μόνο αυτό. Συμβαίνουν κι άλλα πραγματάκια. Ο καύσωνας είναι σοβαρή υπόθεση και θέλει προσοχή. Δυσκολεύει τις ζωές μας. Αν μάλιστα υποφέρεις και από υπερβολική εφίδρωση, τα πράγματα ζορίζουν περισσότερο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφεύγουν κοινωνικές εκδηλώσεις ή ραντεβού λόγω της συνειδητοποίησης του ιδρώτα τους, ενώ άλλοι καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που τους έχουν καλέσει σε γάμο ή βάφτιση.

Αν ανήκεις σε αυτή τη λίστα, μάντεψε! Δεν είσαι ο μοναδικός και φυσικά υπάρχουν λύσεις ώστε να καταπολεμήσεις αυτό το... μπουγέλο στις μασχάλες σου.

 

 

Δώσε λίγο χρόνο ανάμεσα στο μπάνιο και το ντύσιμο

Το έχουμε ζήσει όλοι. Μόλις έχει τελειώσει ένα ωραίο, δροσερό μπάνιο και αισθάνεσαι πιο ανανεωμένος και καθαρός από ποτέ. Σε λίγα μόλις λεπτά, συνειδητοποιείς ότι ιδρώνεις περισσότερο από ποτέ. Είναι σαν η ζέστη να κερδίζει τη μάχη στο σώμα σου. Αυτό είναι ένα κοινό φαινόμενο που συμβαίνει σε όλους. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος ώστε να το αποτρέψεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Δώσε χρόνο στο σώμα σου να κρυώσει και να αποφύγεις την υπερβολική εφίδρωση πριν ντυθείς. Απόλαυσε τη δροσιά μετά το ντους και άσε τον χρόνο να κάνει τα δικά του.

Ξύρισε τις μασχάλες σου

Αν και για ορισμένους άνδρες ακούγεται κάπως όλο αυτό, το ξύρισμα της μασχάλης μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τη μείωση της εφίδρωσης. Οι θύλακες των τριχών στις μασχάλες παγιδεύουν τον ιδρώτα και τα βακτήρια, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε οσμή του σώματος. Όταν ξυρίζεις αυτούς τους θύλακες τρίχας, παγιδεύεις λιγότερο ιδρώτα και βακτήρια, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα λιγότερη οσμή του σώματος. Το ξυράφι είναι φίλος σου και θέλει το καλό σου.

Σουηδοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μυρωδιά του ιδρώτα κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία

Πιες νερό και ενυδατώσου

Γνωρίζεις ότι το πόσιμο νερό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση της εφίδρωσης; Όταν το σώμα μας θερμαίνεται, προσπαθεί να κρυώσει παράγοντας ιδρώτα. Έτσι, πίνοντας πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθάμε το σώμα μας να μην μπει σε «λειτουργία εφίδρωσης». Εκτός από το νερό, υπάρχουν και άλλα υγρά που μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της εφίδρωσης. Για παράδειγμα τα ενεργειακά ποτά και το τσάι χωρίς ζάχαρη μπορεί να βοηθήσιε στην αντικατάσταση των ηλεκτρολυτών που χάνονται μέσω της εφίδρωσης.

 

 

 

Σωστή επιλογή ρούχων

Αν θέλεις να αποφύγεις τους λεκέδες από τον ιδρώτα, πρέπει να προσέξεις τα ρούχα που θα φορέσεις. Συνθετικά υφάσματα όπως ο πολυεστέρας και το νάιλον παγιδεύουν τη θερμότητα και την υγρασία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λεκέδες από τον ιδρώτα. Από την άλλη πλευρά, τα φυσικά υφάσματα όπως το βαμβάκι και το λινό επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει και να απορροφά τον ιδρώτα. Επίσης προσπάθησε να ντύνεσαι με ανοιχτά χρώματα, καθώς τείνουν να αντανακλούν τη θερμότητα καλύτερα από τα σκούρα χρώματα. Τα μαύρα ρούχα μπορεί να σου φαίνονται καλύτερα, αλλά δεν αστειεύονται όταν πρόκειται για τον ιδρώτα.

Μείωσε το στρες

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το άγχος μπορεί να σε κάνει να ιδρώνεις περισσότερο. Όταν είσαι αγχωμένος, το σώμα σου παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη. Αυτή η ορμόνη ενεργοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη εφίδρωση. Επομένως είναι σημαντικό να μειώσεις το άγχος στη ζωή σου και υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κάνεις αυτό, όπως η άσκηση, ο διαλογισμός και το να περνάς χρόνο με φίλους και οικογένεια.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved