Τρίχες στα αυτιά: Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος απαλλαγής των πιο μισητών τριχών;

Τσιμπιδάκι, αποτρίχωση ή trimmer για τις τρίχες που μας θυμίζουν την καταγωγή μας από τους πιθήκους;

Το θέμα τρίχες πάνω στο σώμα ενός άντρα είναι ένα θέμα που συζήτησης που μπαίνει στον πυρήνα του τι θεωρείται αρρενωπή εικόνα. Η πολλή αποτρίχωση είναι σαν να αφαιρεί κάτι από τα επίπεδα τεστοστερόνης ενός άντρα, από την άλλη μια «αρκουδιάρικη» εικόνα είναι μάλλον ανεπιθύμητη. Το πού ακριβώς μπαίνει η διαχωριστική γραμμή είναι θέμα ερμηνείας και ειδικά για τις γυναίκες, επειδή γι’αυτές τα κάνουμε όλα, υπάρχουν διάφορα γούστα. 

 

 

Όσες διαφορές αισθητικής κι αν υπάρχουν όμως πάνω στο θέμα body hair, υπάρχει τουλάχιστον ένας κοινός τόπος, οι τρίχες στα αυτιά. Σε κανέναν και σε καμία δεν αρέσουν οι τρίχες στα αυτιά, οι μοναδικές τρίχες των οποίων η εμφάνιση σχετίζεται με το χρωμόσωμα Υ. Εκτός από ανεπιθύμητες όμως είναι και δυσπρόσιτες με το ανάγλυφο του αυτιού να φαντάζει επικίνδυνο για ξυράφι και να είναι πράγματι επικίνδυνο και δεν χρειάζεται να το δοκιμάσεις. Στο άλλο άκρο υπάρχει η λύση του laser, αλλά αν δεν είσαι έτοιμος να μπεις στα βαθιά νερά του κόσμου της αισθητικής, υπάρχουν τρεις εναλλακτικές πιο παραδοσιακές που μπορείς να τις κάνεις και σπίτι, πάμε να τις δούμε.

Αν είσαι γκατζετάκιας υπάρχει ένα trimmer για σένα

Πλέον οι περισσότεροι άντρες έχουν από μία ηλεκτρική μηχανή για τα γένια τους. Αν είσαι από αυτούς που το σκέφτονται ακόμα, είναι καιρός να επενδύσεις σε μια που να έχει και ανταλλακτική κεφαλή για τις τρίχες σε μύτη και αυτιά. Είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και ανώδυνος τρόπος για να απαλλαγείς από τις μικρές και ενοχλητικές τρίχες αφού η μοναδική εννόχληση που μπορεί να νιώσεις είναι ένα μικρό γαργαλητό. Το μοναδικό μειονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι δεν αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα και θέλει πιο συχνή χρήση για να μην έχεις stubble και στα αυτιά. 

 

 

Το τσιμπιδάκι ξεχωρίζει τους άντρες από τα αγόρια

Είναι σίγουρα η πιο φτηνή λύση, βασικά είναι εντελώς δωρεάν αν απαλλοτριώσεις το τσιμπιδάκι της κοπέλας σου. Βέβαια είναι και αρκετά επώδυνο το να τραβάς μία μία τις τρίχες, σχεδόν κινέζικο βασανιστήριο. Η προσοχή που χρειάζεται η χρήση του θέλει να μην προσπαθήσεις να μπεις βαθιά στο αυτί με ένα αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο. Επίσης καλό είναι να έχεις καθαρίσει πρώτα τα αυτιά σου νωρίτερα για να αποφύγεις το ενδεχόμενο κάποιας μόλυνσης από τα ανοιχτά τριχοθυλάκια που αφήνει πίσω το τσιμπιδάκι. Το μεγάλο προσόν, εκτός από το κόστος, είναι η ριζική αποτρίχωση που απαιτεί πιο αραιά διαστήματα.

Είσαι έτοιμος να μπεις στα βαθιά νερά του κεριού

Δεν μιλάμε για το κερί που έχεις ήδη στα αυτιά, αλλά αυτό της αποτρίχωσης. Είναι μάλλον δύσκολο να το κάνεις μόνος σου, μπορείς να αγγαρέψεις την κοπέλα σου που θα το κάνει με πολύ μεγάλη χαρά. Μπορείς επίσης να ζητήσεις να το εντάξεις στην περιοδική σου επίσκεψη στο κουρείο, μια λύση που σε γλιτώνει από κόπο και χρόνο. Έχει κι αυτή η λύση κάτι το επώδυνο, αλλά είναι προτιμότερα τα δύο τραβήγματα του κεριού παρά τα 458 με το τσιμπιδάκι.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved