Unsplash Πώς να διατηρήσεις φρέσκο το καλοκαιρινό buzz cut κούρεμα;

Το κοντοκουρεμένο μαλλί σου θέλει ιδιαίτερη φροντίδα εν μέσω καύσωνα.

Το μαλλί του καλοκαιριού. Ο καύσωνας κάνει την εμφάνισή του, οπότε το να απαλλαγείς από όσο δυνατόν περισσότερες τρίχες θεωρείται επιβεβλημένο. Σε περίπτωση που ακολουθήσεις το mainstream, πλέον, buzz cut κούρεμα, τότε πρέπει να γνωρίζεις και για την περιποίησή του. Αν θεωρείς πως ξύρισες το κεφάλι σου και ξέφυγες από τους grooming νόμους, τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Οι νόμοι του grooming έχουν αλλάξει και επηρεάζουν και το κοντοκουρεμένο μαλλί σου.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να του φερθείς με ευγένεια και παρακάτω θα διαβάσεις τους τρόπους.

 

 

Αγκάλιασε τα scalp σαμπουάν

Το κανονικό σαμπουάν έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τα μαλλιά μας και όχι το κρανίο μας. Και ενώ αφαιρούν το λάδι από τα μαλλιά, αφαιρούν επίσης το λάδι από το δέρμα μας (από εκεί προέρχεται η πιτυρίδα). Τα σαμπουάν για το κρανίο είναι μια πρόσφατη κατηγορία προϊόντων που εστιάζουν στην περιποίηση του δέρματος και από την άποψη των συστατικών μοιάζουν περισσότερο με πλύσιμο προσώπου παρά με σαμπουάν.

 

 

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί

Η ενυδάτωση είναι το παν. Όπως ισχύει για τη φροντίδα του δέρματός μας, έτσι συμβαίνει και με την περιποίηση των  μαλλιών μας. Αυτός είναι και ο λόγος που εφευρέθηκε εξαρχής το μαλακτικό, για να επαναφέρει την υγρασία στα μαλλιά μας. Ωστόσο πέρα από τις τρίχες, θα πρέπει να βρούμε και κάτι που εστιάζει στο δέρμα. Το είδος ελαίου που θα χρειαστείς, είτε είναι αβοκάντο είτε σταφυλιού, θα πρέπει να το συζητήσεις με τον κομμωτή σου. Εκείνος ξέρεις την τρίχα σου και θα σου προτείνει το κατάλληλο.

Βάλε αντηλιακό

Ναι στο κεφάλι σου. Εκείνοι που θα γουρλώσουν τα μάτια τους διαβάζοντάς το, δεν έχουν βιώσει ποτέ την κόλαση του εγκαύματος στο κεφάλι τους. Το κεφάλι σου είναι ευάλωστο στις ακτίνες UVA και UVB λόγω των ελάχιστων (ή και καθόλου) τριχών. Επενδύστε σ’ ένα αντηλιακό με μεγάλο βαθμό προστασίας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved