Πέντε καλοκαιρινά κουρέματα για το 2023

Και πώς θα τα ζητήσεις από τον μπαρμπέρη σου.

Ο καιρός ανοίγει, οι πρώτες ζέστες έχουν ήδη ξεκινήσει και πριν καλά καλά το καταλάβετε θα έχετε βάλει air condition σε αυτοκίνητο και σπίτι. Με τόση ζέστη να κάνει δουλειά, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θέλουμε να ιδρώνουμε και να σκάμε επειδή έχουμε πέντε κιλά τρίχα στο κεφάλι.

Να λοιπόν η στιγμή που μπορείς να δεις και να πειραματιστείς με αυτά τα 5 στιλάτα και καλοκαιρινά κουρέματα για την επόμενη φορά που θα πας στο μπαρμπέρη σου. Ακόμη και αν θα καταλάβει με τη φωτογραφία που θα του δείξεις, στο αναλύουμε για να καταλάβεις και εσύ τι πρόκειται να κάνεις στο κεφάλι σου.

Short Slick Back

cut1

Πώς το ζητάς: αρχικά για να μπορέσεις να το κάνεις πρέπει στα προηγούμενα κουρέματα να έχεις φροντίσει να μην κόψεις τα μαλλιά σου μπροστά. Για την ακρίβεια μπορείς να ενημερώσεις τον μπαρμπέρη σου ότι θες να κάνεις ακριβώς αυτό. Όταν έρθει η στιγμή, θέλεις την μηδέν σκάλα στην ξυριστική για να πάρεις τα γύρω γύρω στα πλάγια, κάνοντας προφανώς σβήσιμο. Το μπροστινό κομμάτι φεύγει αριστερά ή δεξιά αναλόγως από πού είναι η κορυφή σου (αν και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να τηρήσεις τον κανόνα) και στρώνει με μαλακή πομάδα ή κρέμα.

Undercut boomer

cut2

Πώς το ζητάς: το μόνο κομμάτι που πρέπει να πάρεις με την μηδέν σκάλα είναι αυτό του σβέρκου και 3-4 πόντους πιο ψηλά. Όχι περισσότερο. Μετά σκέψου το κούρεμα του Travis από το Taxi Driver (αν δεν την έχεις δει την ταινία, να την δεις). Χρειάζεται να αφήσεις μαλλί στην κορυφή το οποίο όμως το ύψος του θα είναι κουρεμένο κοντά για να μπορεί πιο εύκολα να σταθεί αριστερά ή δεξιά με πομάδα. Και μιλάμε για πολύ δυνατή πομάδα. Φεύγει λοξά πίσω ενώ η γραμμή που έχει κάνει ο φίλος στη φωτογραφία είναι καθαρά προαιρετική σε περίπτωση που θέλεις περισσότερο styling.

Crop

cut3

Πώς το ζητάς: Για να μπορέσει να πετύχει, το καλύτερο θα ήταν μην έχεις πολύ λεπτή τρίχα. Αλλά όχι πως δεν μπορεί να γίνει δουλειά. Τα μαλλιά στην κορυφή είναι κοντοκουρεμένα και έχουν την τάση να ανακατεύονται και να φεύγουν μπροστά. Για όσους η τρίχα δεν στρώνει, θα χρειαστεί σίγουρα να βάλουν πιστολάκι. Περιμετρικά του κεφαλιού είσαι από μηδέν σκάλα μέχρι ένα. Αλλά η αλήθεια είναι πώς το μηδέν, το τελείως δέρμα δηλαδή, δίνει πολύ πιο καλοκαιρινή αισθητική.

Quiff and fade

cut4

Πώς το ζητάς: Πείτε ό,τι θέλετε για την μοϊκάνα αλλά παραμένει διαχρονική. Και το καλύτερο είναι πως μπορείς να αντιδράσεις με άλλα στοιχεία όπως το fade. Αν λοιπόν δεν υπάρχουν προβλήματα αραίωσης και θέλεις κάτι πιο εξτρίμ που όλοι στην παρέα ήθελαν να το κάνουν αλλά κανείς δεν έχει τα κότσια, εδώ είσαι.

Side parted

cut5

Πώς το ζητάς: φαντάσου τη μία πλευρά του κεφαλιού να έχει μαλλί και την υπόλοιπη να φεύγει προς τα πίσω και πλάγια. Όπως βλέπεις και στη φωτογραφία το πλάγιο μέρος είναι με την πρώτη σκάλα της ξυριστικής, ενώ το μαλλί είναι αρκετό και για να μπορέσει να σταθεί μπροστά με την ομάδα αλλά και να φύγει πίσω καλύπτοντας το υπόλοιπο κεφάλι. Είναι ένα βολικό κούρεμα για το αν θες να παίξεις με τα μαλλιά σου και να τα έχεις πιο χαμηλά ή να το μακρύνεις ακόμα περισσότερο για να φύγει πίσω. Ο πύρινος ωστόσο αυτού του χτενίσματος είναι ότι η μία πλευρά παραμένει σχεδόν ξυρισμένη. Πολύ στυλάτο και ωραίο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved