Τελικά να ξυριζόμαστε στο σώμα ή χάνουμε το χρόνο μας;

Υπάρχει καλός λόγος στην περίπτωση που θες να το κάνεις.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορα σχετικά με την αποτρίχωση στο σώμα μας. Ότι πρέπει γιατί απομακρύνει τον ιδρώτα. Ότι δεν πρέπει γιατί εντείνονται οι ερεθισμοί και είναι χειρότερο για το δέρμα. Και κάπως έτσι έχουμε χωριστεί σε 2 στρατόπεδα με τους μισούς να βρίζουν τους άλλους μισούς, χωρίς ωστόσο να ακούγεται και η επιστημονική γνώμη πάνω στο θέμα. Κάνει να ξυρίζεις το σώμα σου ή τσάμπα κάθεσαι και τυραννιέσαι και χαλάς λεφτά;

Διάβασε επίσης: Tι συμβαίνει και ιδρώνεις πολύ στον ύπνο σου.

Να ξυριστείς λοιπόν ή όχι; Η απάντηση είναι το πόσο σε ενοχλεί η κακοσμία. Ο λόγος που βλέπεις ένα σωρό αθλητές να ξυρίζονται είναι επειδή ιδρώνουν πολύ. Στα σημεία του σώματος λοιπόν που υπάρχει έντονη τριχοφυία, όπως για παράδειγμα στις μασχάλες, τα βακτήρια κάνουν πάρτι. Δεν είναι όμως ότι φταίει ο ίδιος ο ιδρώτας ακόμα αλλά το γεγονός ότι τα βακτήρια διασπούν τον ιδρώτα προκαλώντας αυτή την κακοσμία. Που σημαίνει ότι όση περισσότερη τρίχα και η τακτική άθληση, τόσο μεγαλύτερη και η δυσοσμία από τα βακτήρια.

Υπάρχουν βέβαια και άντρες που ιδρώνουν δύσκολα ή και άλλοι που ιδρώνουν εύκολα αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το πόση τρίχα έχεις στο σώμα σου. Είναι όμως αλήθεια ο τι με το να περιορίσεις την τριχοφυΐα, περιορίζεις και τις πιθανότητες για δυσοσμία.

Οπότε παιδιά μην πλακώνεστε. Το θέμα είναι με το πόσο δύσκολα τα βρίσκει ο καθένας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved