Tο ξύρισμα στην μπανιέρα είναι πραγματική απόλαυση

Ζεστό νερό, καθρέπτης και μπορείς να κάνεις θαύματα.

Σίγουρα το ξύρισμα είναι μία διαδικασία που μπορεί να γίνει πολύ εκνευριστική κι έτσι εμείς προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε τρόπους να το κάνουμε λίγο πιο εύκολο για το δέρμα μας.

Το ξύρισμα αποτελεί για πολλούς άνδρες καθημερινή συνήθεια αλλά και μπελά. Το ανδρικό δέρμα ταλαιπωρείται με το συχνό ξύρισμα και τα τυραννικά ξυραφάκια γι’ αυτό χρειάζεται φροντίδα και διαδικασίες που θα το βοηθήσουν να παραμείνει απαλό, όμορφο και χωρίς κοκκινίλες.

 

 

Όταν μάθεις να ξυρίζεσαι στο ντους πραγματικά μερικά πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα σίγουρα. Για παράδειγμα θα αποφύγεις όλους τους ερεθισμούς μιας και το καυτό νερό θα σε βοηθήσει στο μαλάκωμα της τρίχας σου.

Το ζεστό νερό μαλακώνει και ανασηκώνει τις τρίχες με αποτέλεσμα να κάνει το ξύρισμα πιο εύκολο. Το ξυραφάκι “γλιστράει” καλύτερα στην επιφάνεια του δέρματος και δεν ερεθίζει τόσο την επιδερμίδα όσο αν χρησιμοποιούσαμε κρύο νερό.

 

 
 

Έτσι το ξύρισμα στη μπανιέρα γίνεται ένα απλό task που σίγουρα θα σου γίνει συνήθεια με τον καιρό αν το μάθεις. Δεν πρόκειται ποτέ ξανά να έχεις σπυράκια από ερεθισμούς. Επίσης θα κάνεις οικονομία και στον αφρό ξυρίσματος, ειδικά για εκείνους που ξυρίζονται σε καθημερινή βάση.

 

 

Η τακτική του ξυρίσματος διαφέρει από άνδρα σε άνδρα. Κάποιοι επιλέγουν το κόντρα ξύρισμα και κάποιοι το ξύρισμα με την φορά της τρίχας. Το πρώτο έχει καλύτερα αποτελέσματα αλλά προκαλεί ερεθισμούς, ενώ στο δεύτερο αποφεύγονται οι ερεθισμοί αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο ικανοποιητικό. Το καλύτερο είναι στην αρχή το ξύρισμα να γίνεται σύμφωνα με την φορά των τριχών και ύστερα να ακολουθεί ένα γρήγορο κόντρα ξύρισμα.

 

 
 

Το ξύρισμα στο ντους μπορεί να γίνει ένα πολύ εύκολο πείραμα για όλους μας και σίγουρα πολλοί από εμάς θα το υιοθετήσουν πολύ σύντομα.

Το ανδρικό δέρμα χρειάζεται περιποίηση όχι μόνο όσον αφορά το ξύρισμα. Υπάρχει η άποψη ότι οι αντιγηραντικές κρέμες είναι κατάλληλες μόνο για τις γυναίκες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνδρες περιποιούνται τον εαυτό τους με κρέμες που βοηθούν και αντιγηραντικά. Επιπλέον τόσο η αντιγηραντική όσο και η ενυδατική κρέμα κάνει το δέρμα πιο λείο και λαμπερό είτε ξυρίζεσαι συχνά είτε διατηρείς όμορφα και περιποιημένα γένια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved