Πώς θα αντιμετωπίσεις την ξηροδερμία στο μούσι σου

Όχι, δεν είμαστε οι ενοχλητικοί τύπου που θα σου πουν να το ξυρίσεις.

Αν έχεις ξηροδερμία ή πιτυρίδα στα μαλλιά, όσο δυσάρεστο φαινόμενο κι αν είναι, τουλάχιστον ξέρεις ότι μπορείς να απαλλαγείς από τις αντιαισθητικές νιφάδες απλά αλλάζοντας σαμπουάν. Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και με την ξηροδερμία στο μούσι και η άγνοια γύρω από αυτόν σύγχρονο πονοκέφαλο του grooming οφείλεται στο ότι είναι ακριβώς πολύ σύγχρονος. Οι γενειάδες δεν ήταν κανόνας πριν από μερικά χρόνια και η φροντίδα τους είναι κι αυτή σε ένα στάδιο ανάπτυξης.

 

 

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις την ξηροδερμία στο μούσι είναι το συχνό και σχολαστικό λούσιμο. Όμως αυτό δεν αρκεί και για ένα καθαρό μούσι χρειάζονται κι άλλες ενέργειες. Το βούρτσισμα είναι η πιό βασική από αυτές. Δεν απομακρύνει μόνο τις νιφάδες, αλλά δημιουργεί και τις κατάλληλες συνθήκες για να μην εμφανιστούν ξανά. Απλώνουν ομοιόμορφα τα έλαια της τρίχας και προσφέρουν αποτελεσματική απολέπιση των νεκρών κυττάρων που είναι το υπόστρωμα της ξηροδερμίας.

 

 

Το βούρτσισμα πρέπει να ακολουθείται από ένα καλό πλύσιμο, μάλλον από δύο πλυσίματα με ένα ξέβγαλμα να παρεμβάλλεται μεταξύ τους. Το πρώτο πλύσιμο απομακρύνει λάδια σκόνες κλπ και το δεύτερο το καθαρίζει πραγματικά. Το δεύτερο πλύσιμο μπορεί να γίνει και με ένα conditioner για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα για την υγεία της τρίχας.

 

 

Στη συνέχεια έρχεται η ώρα του τελειωτικού χτυπήματος στην ξηροδερμία που δεν είναι άλλο από τη σωστή ενυδάτωση. Εδώ έρχεται η σειρά του beard oil να λάμψει, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το λάδι αυτό δεν χαρίζει μόνο λάμψη και υγεία στα γένια σου, αλλά και στο δέρμα που κρύβεται πίσω από αυτά και είναι η πηγή της ξηροδερμίας. 

 

 

Η καταπολέμηση της ξηροδερμίας δεν θα ηταν μια σωστή ρουτίνα αν δεν ήταν ένας κύκλος που τελειώνει όπως άρχισε. Ένα τελευταίο βούρτσισμα θα κατανείμει ομοιόμορφα το λάδι στα γένια όπως πρέπει και παράλληλα θα εισχωρήσει στο δέρμα η ποσότητα που χρειάζεται για να παραμείνει υγιές χωρίς ξηροδερμία και νιφάδες.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved