«Γιατί να πας να κουρευτείς τώρα που κάθεσαι σπίτι;»

Ένας συντάκτης αποφάσισε να το ζήσει σαν Βίκινγκ και δικαιολογεί την απόφασή του.

Θέλω να θυμηθούμε όλοι μαζί εκείνες τις πρώτες ημέρες πέρυσι μετά το πρώτο lockdown. Που μας ανακοίνωσαν ότι τα μηνύματα για εξόδους τελειώνουν, ότι μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθεροι και πως ένα από τα πρώτα πράγματα που ανοίγουν είναι τα κομμωτήρια. Θυμάστε πως ήμασταν; Μαλλιάδες και μουσάτοι. Όσοι δεν βαριόντουσαν, έβαζαν μπρος τα ξυράφια και τις ξυριστικές ή προσπαθούσαν μόνοι τους να κουρευτούν με αποτέλεσμα να μοιάζουν νεοσύλλεκτοι. Ένα χρόνο μετά είμαστε πάλι στα ίδια με τα κομμωτήρια να ανοίγουν. Και ποιος ο λόγος;

Μεταξύ μας, τουλάχιστον, ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτή η καραμέλα του κορωνοϊού, θα κρατήσει αρκετά ακόμη και χωρίς εμβόλιο δεν πρόκειται να φύγει. Ποιος ο λόγος να τρέχεις σαν τον μουρλό να κουρευτείς, όταν πρόκειται να ξαναγίνουν ακριβώς τα ίδια; Σε ένα μήνα θα θες πάλι κούρεμα. Θα είσαι πάλι σε τηλεργασία ή σε αναστολή ή γενικά δεν θα βγαίνεις έξω. Είναι μία καλή ευκαιρία για όσους δεν είχαν ποτέ μακριά μαλλιά, να δοκιμάσουν αυτή την grunge νεότητα που δεν έζησαν ποτέ. Και που τελικά δεν ήταν και τόσο άσχημη.

 

Η αλήθεια είναι πως δεν έκανα ποτέ αλογοουρά σαν τον Seagal. Ούτε καν. Όμως το μαλλί το άφησα ατημέλητο και ακούρευτο. Πήρα ένα μπαρμπέρη φίλο τηλέφωνο ο οποίος αφού πρώτα έσκασε στα γέλια αποκαλώντας με «γεροντοπαλικάρο», μου έδωσε μερικές χρήσιμες συμβούλες. «Αν έχεις ψαλίδα κόψτα λίγο στις άκρες, να είναι υγιή και να δυναμώσουν». Ρε τι είναι αυτά; Ο Cobain δηλαδή τα ψαλίδιζε; Καλά, μπορεί και να το έκανε. Ξεκίνησα λοιπόν απλά να τα αφήνω. Δεν με έβλεπε και κανείς. Σπίτι ήμουν, τηλεργασία είχα, άρα τι με ένοιαζε. Το κορυφαίο της υπόθεσης είναι πως κάποια στιγμή στο Σεπτέμβριο που το μαλλί είχε μακρύνει αρκετά, μαζί με τη μάσκα θύμιζα μυστικό αστυνομικό. Κανείς από τους γνωστούς δεν θα με γνώριζε αν με συναντούσε.

Ομολογώ πως το πήγα και ένα βήμα παραπέρα. Ξυριζόμουν δηλαδή, αλλά γιατί να μην δοκιμάσεις αντί για grunge και μία Βίκινγκ υπερβολή; Μαλλί και μούσι δηλαδή. Και άπαξ και είσαι από τους τριχωτούς που βγάζουν μπόλικο πράμα, τα γένια σου έχουν γεμίσει μέσα σε μία εβδομάδα. Σε δύο μήνες είσαι ένας τίμιος γενειοφόρος που αν ανοίξει το πρώτο βίντεο στο YouTube με τίτλο «Πώς να κάνεις μούσι σαν τους Βίκινγκς», θα βρει τον οδηγό που έψαχνε. Κάπως έτσι από Cobain έγινα Tormund απο το Game of Thrones και εδώ που τα λέμε και καθόλου δεν με πείραξε. Μέχρι να φτάσω επιτέλους στο γραφείο και να αποφασίσω να κάνω κούρεμα της προκοπής, πρέπει να ξαναγίνει της προκοπής η ζωή μας, έτσι δεν είναι;

 

Οπότε αυτές τις πραγματικά δύσκολες μέρες, κάνε ό,τι θέλεις με τα μαλλιά σου και μην ασχοληθείς. Μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν έκανες ποτέ και υπάρχει η κατάλληλη ευκαιρία να τα δοκιμάσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved