Πώς θα περιποιηθείς τον εαυτό σου τώρα που είναι κλειστά τα κουρεία

Η πικρή αλήθεια είναι ότι το δέρμα και οι τρίχες σου έχουν δει και καλύτερες μέρες και ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι γι’αυτό.

Ο συνδυασμός των χαμηλών θερμοκρασιών και της κατάχρησης αντισηπτικού έχει κάνει το δέρμα σου να μοιάζει με κάποιο ερπετό από αυτά που περιέγραφε ο Δαρβίνος όταν είχε πάει στα Γκαλαπάγκος; Τα μαλλιά σου και τα γένια σου θυμίζουν τον Tom Hanks στον Ναυαγό και τρομάζουν τον ντελιβερά κάθε φορά που του ανοίγεις την πόρτα; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και το lockdown δεν μπορεί για κανένα λόγο να αποτελεί δικαιολογία. 

Η φροντίδα του προσώπου είναι πολλά περισσότερα από μια καλή εμφάνιση. Έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία σου, είναι δείκτης συνολικής και όσο χαμηλή ανάλυση κι αν έχει η κάμερά σου, πίστεψέ μας αυτό φαίνεται στα zoom calls. Για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, και μέχρι να ανοίξουν επιτέλους τα κουρεία, θα πρέπει να φροντίσεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου ελλείψει επαγγελματικής φροντίδας. Χτίζοντας την κατάλληλη ρουτίνα θα δεις ότι είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις. 

Αρχικά καθάρισε καλά το πρόσωπό σου. Το ότι δεν εκτίθεσαι σε ένα περιβάλλον με καυσαέρια δεν σημαίνει ότι το δέρμα σου δεν έχει ανάγκη από έναν καλό καθαρισμό. Κάνε μία φορά την εβδομάδα όλο το τελετουργικό της φροντίδας προσώπου σαν να χρειαζόταν να πας κανονικά στο γραφείο. Ξεκίνα με έναν καλο καθαρισμό με χλιαρό νερό. Έτσι θα ανοίξουν οι πόροι και θα φύγει η περισσότερη σκόνη από το δέρμα. 

Συνέχισε με ένα scrub το οποίο θα απλώσεις με ένα μασάζ διαρκείας ώστε να καθαρίσει κάθε σημείο, ορατό ή αόρατο. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και εφάρμοσε μια οποιαδήποτε ενυδατική ή toner αν έχεις. Είναι μια διαδικασία που παίρνει το πολύ πέντε λεπτά και τώρα που έχεις περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σου μπορείς να το επεκτείνεις και να το απολαύσεις περισσότερο.  

Από τις εναλλακτικές που έχεις διαθέσιμες για τα μαλλιά σου, η καλύτερη είναι η υπομονή. Μπορεί να μοιάζεις με πρόβατο λίγο πριν την κουρά, αλλά πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μπορείς να τα κάνεις χειρότερα. Στην περίπτωση που δεν αντέχεις άλλο και η συμβίωση με τα μαλλιά σου είναι ανυπόφορη, μπορείς να το τολμήσεις με πολύ προσεκτικά βήματα.

Εστίασε στα σημεία που σε ενοχλούν περισσότερο και μην τολμήσεις να κουρευτείς ολοκληρωτικά. Με ένα ψαλίδι ή τη μηχανή που έχεις για τα γένια μπορείς να πάρεις λίγο τη φράντζα και τα ενοχλητικά σημεία πάνω από τη φαβορίτα και γύρω από τα αυτιά. Με δειλές κινήσεις, λίγες τρίχες κάθε φορά, θα καταφέρεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Υπάρχουν αμέτρητα βίντεο στο YouΤube που θα σε κατευθύνουν. Προσοχή, μην τα πάρεις πάλι γουλί, πέρασε αυτή η μόδα, ήταν του πρώτου lockdown.

Μπορεί να βγαίνεις έξω στη χάση και στη φέξη, αλλά η κρέμα χεριών δεν είναι λιγότερο χρήσιμη από ότι στο παρελθόν. Ότι έχεις κερδίσει από τη λιγότερη επαφή με το κρύο το έχεις χάσει, και με το παραπάνω από τη συχνή χρήση αντισηπτικών. Δεν χρειάζεται καμία σοβαρή επένδυση στην κρέμα χεριών ούτε είναι καμία ρουτίνα που θα σε κάνει να μοιάζεις με τη γιαγιά σου. Μια ποσότητα στο μέγεθος ενός φουντουκιού ανάμεσα στα χέρια σου και καλό τρίψιμο μεταξύ τους λίγο πριν κοιμηθείς, θα σου χαρίσει απαλά χεράκια μωρού το επόμενο πρωί. Είναι κάτι που θα εκτιμήσει αφάνταστα αυτή που ξυπνάει δίπλα σου. 

Σε ό,τι αφορά τα γένια σου, το lockdown είναι ίσως η καλύτερη στιγμή περισυλλογής για να δεις τι σου αρέσει, να κάνεις αλλαγές ή απλά να πειραματιστείς. Αν έψαχνες την ευκαιρία να δοκιμάσεις το μουστάκι είναι μια καλή ευκαιρία τώρα που δεν σε βλέπει κανείς. Αν δεν είχες ποτέ την ευκαιρία να αφήσεις μούσι, τώρα μπορείς. Επιμένεις στο ξύρισμα; Ακόμα και αυτό μπορεί να γίνει καλύτερο στην καραντίνα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου, είναι σαν συνομιλία με τον άνθρωπο που εκτιμάς περισσότερο στον κόσμο. Κάνε το ξύρισμά σου πιο χρονοβόρο, ετοίμασε το δέρμα σου με ένα scrub και κάνε πιο αργές και απολαυστικές τις κινήσεις, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Άσε τα γένια σου να μεγαλώσουν, δοκίμασε σχήματα, φρόντισέ τα με ένα λάδι κι αν δεν σου αρέσουν μπορείς πάλι να γυρίσεις στο στυλ σου. 

Τέλος η καραντίνα είναι καλή αφορμή για ξεσκαρτάρισμα σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στο ντουλαπάκι του μπάνιου σου. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσεις τι πραγματικά χρειάζεσαι και να απαλλαγείς από περιττά βάρη που πιάνουν χώρο. Άλλος άνθρωπος θα βγεις από την καραντίνα, τουλάχιστον ας βγεις σε μια καλύτερη εκδοχή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved