ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Στ' άρματα για τον Πλανήτη των Πιθήκων

Είμαστε όλοι στο πλευρό του Σίζαρ και των πιθήκων του.

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες σε πρώτη προβολή από σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου.

Κλείσαμε εισιτήρια

Από τις αναμενόμνενες sci-fi ταινίες της σεζόν και  ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς ένα ολοκληρό franchise, αν πέσει στα σωστά χέρια και εφόσον διαθέτει στιβαρή πρώτη ύλη, έχει κάτι να δώσει χωρίς να το ξεχειλώνεις. «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση» είναι ίσως η καλύτερη στιγμή της δεύτερης ζωής του Πλανήτη των Πιθήκων, ισορροπώντας επιδέξια ανάμεσα στις νόρμες ενός καλοκαιρινού blockbuster και στις απαιτήσεις του ενήλικου κοινού που, είτε κατέχει είτε όχι το συγκεκριμένο είδος, ψάχνει για καλή διασκέδαση στο θερινό.

Το ασκέρι του στρατηγού Σίζαρ είναι στα σκοινιά, αναζητούν ανακωχή, αλλά ο ανάλγητος συνταγματάρχης του στρατού των ανθρώπων κάνουν τον Σίζαρ να αναθεωρήσει. Ετοιμάσου για μάχες, εφέ και μια αλληγορία πάνω στη φύση και τη μηχανική της εξουσίας.

Ίσως πάμε

Ένα συνηθισμένο πρωϊνό σε ένα συνηθισμένο μπαρ στη Μαδρίτη. Μέχρι τη στιγμή που ένας θαμώνας πέφτει νεκρός από έναν πυροβολισμό, όπως και ο πελάτης που έσπευσε να τον βοηθήσει. Ένα ετερόκλητο σύνολο ανθρώπων βρίσκεται εγκλωβισμένο στην αίθουσα του μπαρ. Εκεί θα μείνει για το σύνολο της ταινίας. «Το Μπαρ» Κλειστοφοβικό θρίλερ με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, που συνεχίζει την σπουδαία παράδοση του ισπανικού σινεμά του τρόμου, που ζει μια δεύτερη αναγέννηση την τελευταία δεκαετία.

Ασ’ το καλύτερα

Βασισμένο στο ομώνυμο καταιγιστικού ρυθμού Best seller του Ντέιβ Έγκερς, στα χέρια του Τζέιμς Πόνσολντ «Ο Κύκλος» γίνεται ένα διδακτικό θρίλερ για το παραγνωρισμένο ζήτημα της ιδιωτικότητας στην εποχή των social media. Σε ένα περιβάλλον όπου μία εταιρεία ελέγχει όλη την αγορά της πληροφορικής και της τεχνολογίας, μία νεαρή developer συμμετέχει σε ένα «πείραμα» ανοιχτής επικοινωνίας και «δημοκρατίας» κουβαλώντας πάνω της μια κάμερα που λειτουργεί αδιάκοπα σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Ούτε η παρουσία του Τομ Χάνκς ούτε εκείνη της Έμμα Ουότσον, της οποίας οι επιλογές δείχνουν ότι δεν έχει ξεπεράσει τη σκιά του Χάρι Πότερ, δεν λειτουργούν σαν έξτρα κίνητρο για να κόψουμε εισιτήριο.

Δεν παίζει

 

Γαλλική κωμωδία από το σωρό. Από αυτές που μία στις 20 είναι καλές. Το «Βρε καλώς τους!» ανήκει στις υπόλοιπες 19. Αν έχουν φύγει όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί σου για διακοπές και το σινεμά είναι σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια, ίσως –ΙΣΩΣ- να το σκεφτείς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved