ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Στο «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» του Κιούμπρικ

Η επανακυκλοφορία του μας βγάζει από τα διλήμματα αυτή την εβδομάδα.

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες σε πρώτη προβολή από σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Κάποιες στιγμές δεν χωράνε διλήμματα, κι όταν επανακυκλοφορεί το «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα», η σκληρή σάτιρα του μεγάλου Στάνλεϋ Κιούμπρικ, αφήνεις στην άκρη ό,τι κάνεις και τρέχεις να το δεις. Μία από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών αποδομεί την τρέλα του Ψυχρού πολέμου μέσα από μερικές εκατοντάδες καρέ ενώ παράλληλα γράφει κινηματογραφική ιστορία. Στα συν ο ανεπανάληπτος Πίτερ Σέλερς κι ο αγαπημένος Τζορτζ Σι Σκοτ. Άσε που θα έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να τη δούμε στο κινηματογραφικό πανί!

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ

Με τρομερή φόρα από την Ισπανία έρχεται το κοινωνικό δράμα «Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου». Και δεν είναι μόνο τα βραβεία της που μας κάνει να τη λιγουρευόμαστε. Είναι το καταπληκτικό τρέιλερ και το δυνατό στόρι: δύο απλοί άνθρωποι μέση ηλικίας ερωτεύονται, λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο φυλακόβιος αδερφός αποφυλακίζεται και δεν του αρέσει καθόλου αυτό που μαθαίνει… Η οργή όμως είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ 2

Όσοι είχατε την τύχη να δείτε παλιές ιταλικές κωμωδίες, όπως το θρυλικό «Οι Εντιμότατοι Φίλοι μου», γνωρίζετε πως όταν οι λατίνοι γείτονες το αποφασίζουν, γυρνάνε φιλμ ξεκαρδιστικά. Στο «Τα παράπονα στον Δήμαρχο» ένα χωριό στη Σικελία αποφασίζει ότι ως εδώ ήταν, φτάνει πια με την ανομία. Πόσες πιθανότητες όμως υπάρχουν να αλλάξουν συνήθειες και αντιλήψεις οι «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» κάτοικοι της Νότιας Ιταλίας;

 

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!

Ναι ΟΚ, το ξέρουμε ότι θέλουμε να παντρευτούμε τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα τρέχουμε να δούμε ό,τι μα ό,τι βγαίνει στα σινεμά και έχει την υπογραφή της. Διότι εντάξει, δεν πειράζει πάντα η ευγενική λογοκλοπή αλλά το «Πάρτι Γυναικών» φαντάζει με κατάφορη ληστεία του «Hangover» από τη γυναικεία πλευρά του. Και δε μας πειράζει το θηλυκό στοιχείο, το ότι μας δουλεύουνε ψιλό γαζί μας πειράζει!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved