ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Στο Baywatch, όσο κι αν σου φαίνεται αστείο

Τα κόκκινα ολόσωμα μαγιό είναι φορτωμένα με χιλιάδες αναμνήσεις.

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε στα  ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες σε πρώτη προβολή από σήμερα Ιουνίου 1 Μαΐου.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Θέλουμε να μας καταλάβεις, όταν έχεις μεγαλώσει με το κόκκινο μαγιό της Πάμελα Άντερσον όλα τα καλοκαιρινά μεσημέρια της ζωής σου, δε μπορείς να το ξεχάσεις έτσι απλά. Όταν μάλιστα ακούς πως στο remake του Baywatch συμμετέχει η Αλεσάντρα Νταντάριο παθαίνεις ορμονικό πυρετό. Να δώσουμε και τα εύσημα στους παραγωγούς που συνέλεξαν στήθια (συγγνώμη κορίτσια θέλαμε να πούμε) από όλη τη γη –μέχρι και Priyanka Chopra, την σταρ του Μπόλυγουντ, επιστράτευσαν οι αθεόφοβοι! Στα συν ο διασκεδαστικός Ντουέιν Τζόνσον. Αυτό το τελευταίο το γράψαμε ώστε να μη θεωρηθούμε τελείως λιγούρια.

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ

Να ξέρεις πως ο μόνος λόγος που δεν είναι πρώτο πρώτο στη λίστα αυτό το σκοτεινό αριστούργημα είναι πως το έχουμε δει δεκάδες φορές σε κασέτες και DVD. Όσοι δεν έχετε δει τον «Δαιμονισμένο Άγγελο» (1987) του εξαίσιου Άλαν Πάρκερ, που βγαίνει ξανά στις αίθουσες, σπεύσατε! Έχει Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε έναν από τους πιο επιβλητικούς ρόλους της ζωής του και τον υπερταλαντούχο Μίκι Ρουρκ να παίζει έναν τελειωμένο ντετέκτιβ που μπλέκει άσχημα στις Νότιες Πολιτείες. Βουντό, τελετές μαύρης μαγείας και δεν περιγράφω άλλο!

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ 2

Επειδή κάποια φιλμ, που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες, αφηγούνται ιστορίες των πραγματικών αφανών ηρώων της ζωής. Εκείνων που χωρίς τυμπανοκρουσίες φέρνουν εις πέρας τους πιο μεγάλους άθλους. Έτσι η ισπανική ταινία «100 μέτρα» παρουσιάζει με συγκινητικό τρόπο το κατόρθωμα ενός ανθρώπου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Και παρόλα αυτά καταφέρνει να ολοκληρώσει τον απαιτητικό ακόμα και για αθλητές αγώνα του Τριάθλου.

 

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ 3

Ερχόμενοι με φόρα από τα πρώτα επεισόδια του House of Cards, μπορεί εάν νιώσουμε ανάγκη για λίγη ακόμα πολιτική ίντριγκα, ίσως χωθούμε σε μία σκοτεινή αίθουσα για να παρακολουθήσουμε τη “Mrs Sloan” με την εξαιρετική Τζέσικα Τσαστέιν –εκεί όπου μια σύμβουλος στρατηγικής μπλέκει στους επικίνδυνους πολιτικούς διαδρόμους της Ουάσινγκτον. 

 

ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Μπορεί να αγαπάμε τις βιογραφικές ταινίες, μπορεί να μας ενδιαφέρει η ζωή της Έμιλυ Ντίκινσον, της μεγαλύτερης (μάλλον) ποιήτριας που έβγαλε η Αμερική, μπορεί να μας ιντριγκάρει κάπως να δούμε τη Νικόλ Κίντμαν ξανά τσαλακωμένη να ερμηνεύει μια λογοτέχνη όπως στο “The Hours” (2002). Όμως, μα τη μαύρη αλήθεια, έχουμε άλλες προτεραιότητες αυτή την εβδομάδα αντί για το «Ήρεμο Πάθος».

 

ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 2

Αυτό το «σουρεαλιστικό» φιλμ, όπως θα καταλάβεις κι από το τρέιλερ, είναι αυτό που λέμε μια κατηγορία μόνο του. Η «Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ» μπορεί να σου φέρει στο μυαλό γαλλικά κόμικς χιουμοριστικού περιεχομένου με σχετικά ακαταλαβίστικο σενάριο. Είναι ιντριγκαδόρικο δε λέμε, απλά δεν το έχουμε πιάσει το κόνσεπτ ακριβώς...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved