ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Για να χαζέψουμε την ονειρεμένη Μαριόν Κοτιγιάρ

«Όλα όσα αγαπήσαμε» λέγεται η ταινία κι εμείς συμφωνούμε και επαυξάνουμε.

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες σε πρώτη προβολή από σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Μετά τους «Συμμάχους» και τον Μπραντ Πιτ στο πλευρό της, η Μαριόν Κοτιγιάρ επιστρέφει με το «Όλα όσα αγαπήσαμε» που απέσπασε αρκετά καλές κριτικές στην προβολή του στο Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία διηγείται την ιστορία της Γκαμπριέλ, μιας νεαρής γυναίκα σε ένα μικρό χωριό της  Γαλλίας, που παντρεύεται παρά την θέλησή της έναν Ισπανό αγρότη. Το πραγματικό αμόρε ωστόσο είναι ένας τραυματίας στρατιώτης που πολέμησε στην Ινδοκίνα και κάπου εκεί το πράγμα αρχίζει να περιπλέκεται. Βαριά ταινία, αλλά ιδανική αν θες να κάνεις το χατίρι του κοριτσιού. (έτσι της το παρουσιάσαμε δηλαδή, γιατί η αλήθεια είναι ότι χτυπάει η καρδούλα μας δυνατά τικ-τακ και μόνο στη σκέψη ότι θα δούμε τη Μαριόν...)

 

ΠΑΜΕ

Σε περίπτωση που δεν το έχεις πάρει είδηση, ο ισπανικός κινηματογράφος έχει κάνει εκπληκτικές δουλειές την τελευταία δεκαετία. Τόσο στα θρίλερ όσο και στις κωμωδίες. Η περίπτωση του «Είναι για το καλό σου», παρουσιάζει την κωμωδία στα καλύτερα της. Τρεις μπαμπάδες συμμαχούν, για να ξεφορτωθούν τους ανεπρόκοπους μέλλοντες γαμπρούς με τους οποίους έχουν μπλέξει οι κόρες τους. Μέσα στο τρίο των ηθοποιών που υπόσχεται έξυπνο χιούμορ και ατακάρες, είναι και ο μοναδικός Χαβιέ Καμάρα. Αν είσαι παντρεμένος μην το δεις με τον πεθερό σου.

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ

Μπορεί να είσαι ένας μαντράχαλος και μισός για να δεις παιδικά, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι κάποιες παιδικές ταινίες βγάζουν όντως χαβαλέ. Το «Αυτοκίνητα 3» ωστόσο δεν είναι μία από αυτές. Είναι η τρίτη ταινία ενός μετριότατου franchise που θα κάνει τον γιο σου ή το ανίψι σου να κλάψει μέχρι να βγάλεις εισιτήρια. Δεν τη γλιτώνεις εδώ που τα λέμε, οπότε πάρε mp3 μαζί μέχρι να περάσει η ώρα.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ

Πάνε οι εποχές που ο Μπρένταν Φρέιζερ ήταν στα νιάτα του και έτρεχε στην άμμο με την Ρέιτσελ Βάιζ αγκαζέ. Η νεότερη έκδοση της Μούμιας έχει περισσότερο κυνηγητό, περισσότερη δράση και τον Τομ Κρουζ να ξυπνά μία κατάρα που φέρνει πίσω στη ζωή  μία νεκροζωντανή πριγκίπισσα της αρχαίας Αιγύπτου. Ιδανική ταινία για παρεάκι και μπόλικο ποπ-κορν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved