5 ροκ ύμνοι για να χαιρετάς περήφανος τη δουλειά κάθε Παρασκευή

Highway to Hell και φύγαμε για ΣΟΥΚΟΥ!

Έφτασε αυτή η ευλογημένη ώρα που η καθημερινότητα θα σταματήσει για μερικές ώρες. Που τα τηλέφωνα δε θα χτυπάνε σα μουρλά, που δεν θα πρέπει να απαντήσεις σε email λες και είσαι ρομπότ, που δε θα σε φωνάζουν οι προϊστάμενοί σου στο γραφείο για να σου πουν το μακρύ και το κοντό τους –και εσύ θα σκέφτεσαι «ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Που θα πάψεις για λίγο να βρίσκεσαι ανάμεσα στους «οκταώρου τους πεσόντες» και θα μπορέσεις να ζήσεις τον μύθο σου ως party animal –ή επιτέλους να κοιμηθείς σαν άνθρωπος σωστός χωρίς ξυπνητήρι.

crazy rocker

Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με hard rock ύμνους για να σου κάνει παρέα το απόγευμα της Παρασκευής όταν λες BYE BYE στη δουλειά. Την αφήνουμε εδώ μαζί με κάποιες σκέψεις μας.

1. Twisted Sister - Let the Good times roll

Με sample από το original τραγούδι (Shirley and Lee) ξεκινάει ο δίσκος «Πάρτυ στον 13ο» από τις ΤΡΥΠΕΣ. Με αυτό να ξεκινήσεις και συ την πορεία προς την ελευθερία. Το βράδυ της Παρασκευής είναι προ των πυλών και πρέπει να μπεις στον ρυθμό. Ξέχνα άγχη, νεύρα, deadline, ξέχνα τον συνάδελφο που κάνει συνέχεια φασαρία και θες να τον σκοτώσεις αργά και βασανιστικά. Αντί για το αυθεντικό track άκου τη διασκευή: ταιριάζει με τον ταλαιπωρημένο ψυχισμό σου, θα λειτουργήσει σαν ένεση καφεΐνης στην καρδιά. Πάρε κουράγιο, το κέφι δεν είναι μακριά!    

 

2. Μonster Magnet – Power Trip

Το νερό μπήκε στο αυλάκι και εσύ είσαι ήδη μερικά χιλιόμετρα μακριά από το γραφείο. Ανέβασε ένταση, κατέβασε παράθυρο, μη δίνεις σημασία ότι είσαι κολλημένος στην Εθνική. Headbanging και σηκωμένες γροθιές κι ας κοιτάει ο φορτηγατζής δίπλα σου με ύφος «πάει το’χασε το παλικάρι». Εσύ εκεί, μην κωλώνεις! Sing along στον στίχο: “I’m never gonna work another day in my life”. ΟK, δεν είναι αλήθεια αυτό. Μπορούμε όμως να μην κολλάμε σε λεπτομέρειες τώρα;

 

3. The Steppenwolf – Born to be wild

Μη σκέφτεσαι τώρα τους DJ στα ροκάδικα που σε έχουν τυραννήσει με αυτό ξανά και ξανά. Δε φταίει το κομμάτι, αυτοί φταίνε που παίζουν την ίδια κασέτα οι καταραμένοι! Άραξε πίσω και οραματίσου όσο πατάς το γκάζι: βράδια, φαγητά, σινεμά και ποτά, σφηνάκια, υποβρύχια και μπύρες, ΠΟΛΛΕΣ μπύρες, μεθυσμένοι χοροί, γέλια χωρίς λόγο με κολλητούς, αγνή χαρά και ουρλιαχτά “Born to be WI-I-I-I-LD” –έστω για λίγες ώρες την εβδομάδα, κάτι είναι κι αυτό.

 

4. Iron Maiden – Weekend Warrior

Κατέβασε λίγο ρυθμούς αδερφάκι μου, θα τρακάρεις έτσι όπως πας. Για λίγο μόνο, πάτα το pause, πάρε μία ανάσα βαθιά, και πάτα το play ξανά. Το κομμάτι είναι μελωδικό και γράφτηκε για σένα. Που κάθε Σαββατοκύριακο δίνεις και την ψυχή σου για λίγη ξέφρενη χαρά. Που δε σταματάς σε εκείνο το τελευταίο σφηνάκι που –τι ψέμα!- σου χάλασε τα συκώτια. Εσύ όχι, εσύ δίνεις τον αγώνα τον καλό για λίγη παραπάνω διασκέδαση. Εσύ είσαι ικανός να σκοτώσεις για λίγο παραπάνω κέφι!

 

5. AC/DC - Highway to Hell

Δεν έχει μείνει πια καμία αναστολή, η δουλειά είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά πια. Τώρα τα πάντα έχουν τελειώσει και αρχίζει το Σαββατοκύριακο. Τώρα μόνο ΠΟΝΟ στις μπάρες σκέφτεσαι να δίνεις. Να ακούς ατάκες από μπάρμεν του τύπου «μήπως τα τσούξαμε ρε μόρτη λίγο παραπάνω απόψε»; Αλλά εσένα δε νοιάζει πια τίποτα. Διότι ο Δρόμος της Υπερβολής οδηγεί στο Παλάτι της Σοφίας, όπως είχε γράψει και ο ποιητής Γούιλιαμ Μπλέικ. Εσύ, βέβαια, δεν είσαι σίγουρος για αυτό. Ξέρεις όμως πως το βράδυ κάθε Παρασκευής ΟΦΕΙΛΕΙΣ να κλείνεις ένα εισιτήριο για τα κατώτερα πατώματα της Κόλασης –μέχρι να’ρθει η Δευτέρα που όμως τώρα δε φαίνεται στον ορίζοντα πουθενά.

Μέχρι τελικής πτώσης αδέρφια και ό,τι προλάβουμε μέσα στο ΣΟΥ_ΚΟΥ!

Ακολούθησε τον Γιώργο Ρομπόλα στο Facebook



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved