Τα 8 τραγούδια του Peaky Blinders που δεν βαρεθήκαμε να ακούμε στο repeat

Από Arctic Monkeys μέχρι Johnny Cash, με φόντο το κάταχνο Μπέρμινγχαμ.

Προφανώς και μία καλή ιδέα είναι το Α και το Ω για να πετύχει μία τηλεοπτική σειρά. Χρειάζεσαι καλό σενάριο και καλούς ηθοποιούς για να της δώσουν σάρκα και οστά. Όταν όμως όλο αυτό φροντίζει να συνοδεύεται μοναδικά και από την μουσική, τότε έχεις το κερασάκι στην τούρτα. Όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Peaky Blinders.

Εκτός από τις μοναδικές περιπέτειες της οικογένειας Shelby, είχαμε την τύχη να εμπλουτίσουμε και τις γνώσεις μας στη μουσική. Κάθε κομμάτι ήρθε και έδεσε μοναδικά με τα στιγμιότυπα του κάθε επεισοδίου, χαρίζοντάς μας όλη την ένταση και τις φονικές στιγμές. Από τον μακρύ μουσικό κατάλογο, διαλέξαμε τα 8 πιο αγαπημένα κομμάτια που μας σύστησε το Peaky Blinders.

 

The Red Right Hand – Nick Cave 

 

Τα καλά νέα είναι πως δεν χρειαζόμασταν το Peaky Blinders για να ανακαλύψουμε τον Nick Cave. Το να ανακαλύπτεις ωστόσο πως το συγκεκριμένο τραγούδι χρησιμοποιήθηκε για τους τίτλους της ταινίας, είναι ένας ακόμη λόγος για μία ωδή στον τεράστιο τραγουδιστή και συνθέτη. Το Red Right Hand κατάφερε να δέσει γάντι με την ατμόσφαιρα του Peaky Blinders ακόμη και αν η σειρά σε ταξιδεύει στο 1919. Πλέον, η επιτυχία του τραγουδιού, βρίσκεται στο ότι όποτε το ακούμε, μας έρχονται στο μυαλό ξυράφια και συμμορίες.

 

 

Broken Boy Soldier – The Raconteurs 

 

«The boy never gets older» τραγουδάει ο Jack White, που θέλησε να δείξει το πώς ο Sam Neil βρισκόταν μονίμως ένα βήμα πίσω από την οικογένεια Shelby. Είναι δύσκολο να παραδεχτείς πως έρχεσαι μονίμως δεύτερος.

 

 

Long Snake Moan – PJ Harvey 

 

Ένα ερωτικό τραγούδι που μέσα από την πολυδιάστατη στιχουργική της PJ Harvey, βγάζει όλη την ένταση  που ήλπιζες ότι θα δεις σε μία σκηνή σεξ. Είναι το τραγούδι που χαρακτήρισε την σχέση της Grace με του Tommy Shelby. Και για να περιγράψεις μία εκρηκτική σχέση δεν το κάνεις μόνο μέσα από μπαλάντες.

 

 

Come on Over – Royal Blood 

 

Η πρώτη εμφάνιση των Royal Blood στο mainstream κοινό, έγινε μέσα από  αυτή τη σειρά και κυρίως αυτό εδώ το τραγούδι. Μέσα από την ένταση του Come on Over, η Polly δίνει τέλος στη ζωή του Sam Neil για να του διδάξει αυτό που δεν κατάλαβε ποτέ: «Don’t fuck with the Peaky Blinders».

 

 

Βlack Math – The White Stripes 

 

Βία, αναρχία, αίμα. Αν η συμμορία του Shelby μπορούσε να έχει ένα δικό της theme, αυτό θα ερχόταν από τον βρόμικο και εκρηκτικό ήχο του Jack White. Το αγαπούσαμε, το αγαπάμε και θα συνεχίσουμε να το αγαπάμε.

 

 

Burn the Witch – Queens of the Stone Age 

 

Ή αλλιώς, ο Alfie Solomons καλείται να διαλέξει τα κοσμήματα από τους Ρώσους. Αγαπάμε σίγουρα τον Tom Hardy, αλλά όταν υποδύεται τον αρχιγκάνγκστερ συμμορίας στο Λονδίνο που βρίσκεται στα πρόθυρα της παράνοιας, τον αγαπάμε ακόμα περισσότερα. Πόσο μάλλον όταν τον  συνοδεύει η  φωνή του Josh Homme.

 

 

Danny Boy – Johnny Cash 

 

Γραμμένο από τον δικηγόρο και συγγραφέα Frederick Weatherly, το Danny Boy είναι μέχρι και σήμερα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που θ’ ακούσεις μέσα σε μία παραδοσιακή pub. Μέσα από την θρυλική φωνή του Johnny Cash, το «Danny Boy» μετατράπηκε σε συνώνυμο των δολοφονιών του Shelby για λογαριασμό του IRA.

 

 

Do I Wanna Know?  - Arctic Monkeys 

 

Αν και τα παιδιά από το Sheffield δεν έχουν καμία δουλειά με την συμμορία του Birmingham, το «Do I Wanna Know» έκλεισε την δεύτερη σεζόν του Peaky Blinders με γλέντια και συνθήματα στο «Garrison». Το μήνυμα που δίνει, είναι το ίδιο με αυτό που έδωσε ο Arthur εκείνη τη βραδιά στη μπάρα: «No one can stop us».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved