Βαθμολογούμε ΟΛΑ τα Fast & Furious ένα προς ένα

Αύριο βγαίνει στις αίθουσες το No.8, σήμερα μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή σειρά.

Ξεκινήσαμε κάποτε να πάμε να δούμε ένα blockbuster της σειράς και καταλήξαμε αιώνια πιστοί. Αυτή είναι η ιστορία της σχέσης μας με το Fast & Furious και περιγράφεται ακριβώς από την προηγούμενη πρόταση. Ήμασταν νιοι και γεράσαμε μαζί του. Εξελίχθηκαν τα πράγματα στις δικές μας τις ζωές αλλά και στη δικιά του. Από Ja Rule και rap metal στο πρώτο σε trap απ’ την Ατλάντα στο soundtrack του τελευταίου. Από Jordana Brewster σε Σαρλίζ Θερόν. Κι ο Βιν Ντίζελ από ανερχόμενο αστεράκι σε γερόλυκο της περιπέτειας με ένα κασέ εξωφρενικό.

ride or die remember

Γρήγορα αυτοκίνητα και κορίτσια πυρκαγιά, κόντρες και φιλίες, κολλητιλίκια και πισώπλατα μαχαιρώματα. Ναι, ναι και πάλι ναι. Και αύριο βγαίνει στις αίθουσες το Nο. 8 με τίτλο The Fate of the Furious. Είπαμε λοιπόν να βάλουμε το μυαλό μας σε μια σειρά. Το στίψαμε και καταλήξαμε σε ένα Power Ranking των εφτά πρώτων ταινιών. Από την χειρότερη ταινία μέχρι την πιο αγαπημένη. Δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε αλλά ΕΠΡΕΠΕ.

 

7) 2 Fast 2 Furious (2003)

Έχεις βγάλει εφτά ταινίες κι έχεις καταφέρει στο πρώτο sequel να τα κάνεις μαντάρα. Υπάρχει Fast and Furious χωρίς Βιν Ντίζελ; Ναι υπάρχει απλά δεν είναι τόσο καλό. Γλυκανάλατο το λες κι όχι και πολύ κουλ. Βέβαια υπάρχει η Eva Mendes που κάνει όλα τα πράγματα καλύτερα στη ζωή αλλά δεν αρκεί. Να δώσουμε όμως τα εύσημα γιατί μετά από αυτό, δεν κώλωσαν, συνέχισαν δυναμικά για άλλες έξι ταινίες, δεν απογοητεύτηκαν. Ευτυχώς για εμάς.

Βαθμός: 4/10

 

6) Fast and Furious (2009)

Βαρύ και σκοτεινό, αγριεμένο αλλά μπερδεμένο. Η back to the basics προσέγγιση είχε καλές προθέσεις, σε άφηνε όμως με κενά στην πλοκή και αυτό που σου έβγαζε κυρίως ήταν το εξής: ένιωθες πως βλέπεις μια ταινία γέφυρα για το τρομερό και φοβερό Fast Five και όχι μια ιστορία που στέκεται από μόνη της. Αγαπάμε γρήγορα αμάξια, αγαπάμε όμως περισσότερο όταν τρέχουν με κάποιο σκοπό και όχι στα κουτουρού. 

Βαθμός: 6/10

 5) Fast & Furious 6 (2013)

Μετεωριζόμαστε άγρια με αυτό εδώ. Από τη μία υπάρχουν μερικές από τις πλέον πωρωτικές σκηνές (φίλε ναι, ναι ρε φίλε, σκηνικά καταδίωξης με τανκς στις λεωφόρους!) κι από την άλλη ωραίο το «οικογενειακό στόρι» αλλά γίνεται λιγάκι σαπουνόπερα σε κάποιες φάσεις. Αλλά ΟΚ, είπαμε, ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΜΕ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

Βαθμός: 7/10

 

4) Fast & Furious 7 (2015)

Υπερβολής συνέχεια αλλά εδώ γουστάρουμε παραπάνω. Αυτοκίνητα να βουτάνε από αεροπλάνα με αλεξίπτωτα και καταδιώξεις ανάμεσα σε ουρανοξύστες της Μέσης Ανατολής. Δεν είναι για σινεφίλ η φάση καθόλου αλλά περνάς τόσο καλά που δεν το πιστεύεις. Κι είναι και το κύκνειο άσμα του αδικοχαμένου Πολ Γουόκερ.

Βαθμός: 7/10

 

3) The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Ανάποδα τιμόνια στα καλύτερα σαλόνια; Ναι στο Τόκιο, στη χώρα που ανατέλλουν φώτα neon και οι σαμουράι του drift το πάνε με τις πάντες μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Πολλοί εκεί έξω με αυτό εδώ σκαλώσατε για πρώτη φορά και δεν έχετε άδικο. Σε πολύ διαφορετικό και εξωτικό setting ίσως αυτή τελικά να είναι η πιο εντυπωσιακή ταινία της σειράς.  

Βαθμός: 8,5/10

 

2) Fast Five (2011)

Αυτοκίνητα να πηδάνε απ’ τα τρένα, κυνηγητά στις φαβέλες της Νότιας Αμερικής, μουλάτες με μίνι μέχρι τον αφαλό, τοπία που θυμίζουν Πάμπλο Εσκομπάρ και μέσα σ’ όλον αυτόν τον χαμό περιέργως το σενάριο παραμένει σφιχτοδεμένο. Οι χαρακτήρες μοιάζουν να αποκτούν σχέσεις πραγματικές μεταξύ τους, ανθρώπινες. Σα να βλέπεις μια οικογένεια που βρίσκει ξανά τους χαμένους της δεσμούς. Ψυχαγωγία, διασκέδαση και επικά σκηνικά όλα 3 σε 1.

 Βαθμός: 9/10

 

1) The Fast and the Furious (2001)

Παίδες σόρι αλλά να ξέρετε παίζει νοσταλγία εδώ πέρα. Ξεκινήσαμε κάποτε να πάμε να δούμε ένα blockbuster της σειράς και σκαλώσαμε τελικά για μια δεκαετία και βάλε. Εδώ αγαπήσαμε τα τούμπανα αμάξια πρώτη φορά. Εδώ κολλήσαμε με τα τσαμπουκαλεμένα κορίτσια λες και είναι οι ωραίες του σχολείου. Κι όσο κι αν ξέρουμε ότι είναι υπερβολικό ταυτιστήκαμε  με τον Ντομ (Βιν Ντίεζελ) και τους δαίμονες που κουβαλάει μέσα στο κεφάλι του μετά το πρώτο μισάωρο της ταινίας. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. 

 Βαθμός: 10/10



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved