Ανάποδα τιμόνια στα καλύτερα σαλόνια το Fast and Furious 8!

Ετοιμάσου για αδάμαστα αυτοκίνητα και επικίνδυνες γυναίκες στη νέα ταινία.

Υπάρχει ένας στίχος από γνωστή hip hop επιτυχία που μιλάει για «ανάποδα τιμόνια στα καλύτερα σαλόνια». Είναι πέντε λέξεις που άνετα συνοψίζουν την πορεία της σειράς ταινιών “Fast and Furious”.

Από την πρώτη ταινία έχουν περάσει πια 16 χρόνια. Η τρομερή εμπορική επιτυχία αλλά και οι παθιασμένοι fans που δημιούργησε έδωσαν φτερά στη μηχανή του franchise για να γυρίσει ακόμα επτά ταινίες. Από τα κυνηγητά δίπλα στο φορτηγά, στους δρόμους του Τόκιο και του Μαϊάμι και ξανά πίσω στον βασικό ήρωα της σειράς, τον Ντομ (Βιν Ντίεζελ). Τον παράνομο, τον φυγά, τον οικογενειάρχη, τον άντρα που λατρεύει τη ταχύτητα και τα αυτοκίνητα-θηρία αλλά βρίσκει τον μάστορά του στο πάθος του για τις γυναίκες.

Το “Fast and Furious 8” βγαίνει στις αίθουσες στις 13 Απριλίου του 2017 και η αναμονή ήδη κοντεύει να τρελάνει τους οπαδούς του. Αυτή τη φορά ο Πολ Γουόλκερ που έφυγε τραγικά από τη ζωή δε θα είναι δυστυχώς παρών. Είναι όμως παρών όλο το υπόλοιπο cast της θρυλικής σειράς ταινιών.

Μετά τον γάμο του με την Λέτι (Μισέλ Ροντρίγκεζ) ο Ντομ προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σίφερ (Σαρλίζ Θερόν), μια μυστηριώδης γυναίκα, θα τον σαγηνεύσει και θα τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος. Εκείνος θα ξεχάσει όλους τους προσωπικούς του κανόνες· θα προδώσει τα κοντινά του πρόσωπα ενώ η οικογένειά του θα διαλυθεί και η ομάδα [με επικεφαλής τον Χομπς (Ντουέιν Τζόνσον) που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία] θα μπλέξει σε επικίνδυνες περιπέτειες.

fast 2

Η ταινία αποτελεί το πρώτο φιλμ της τελευταίας τριλογίας της σειράς και όπως λέει ο σεναριογράφος Κρις Μόργκαν: «Η ταινία αφορά στις επιπτώσεις που προκαλεί μια στιγμή που αλλάζει όλα όσα πίστευες ως σταθερές στη ζωή σου. Τι θα γινόταν αν ο πατριάρχης της οικογένειάς σου, εκείνος που πάντα πρέσβευε τη σημασία της οικογένειας, ξαφνικά προδίδει τα πιστεύω του; Τι θα γινόταν αν εξαφανιζόταν; Τι θα γινόταν αν η οικογένειά του έπρεπε να στραφεί εναντίον του; Ήταν κάτι μοναδικό, και πολλές φορές, τρομακτικό. Έχει πολλές προεκτάσεις και μας έδωσε υλικό για να προχωρήσουμε σε νέες ιστορίες.»

fast 3

Ο Φ. Γκάρι Γκρέι του εκπληκτικού “Straight Outta Compton” έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία ενώ σημαντικές προσθήκες στο καστ αποτελούν οι Κερτ Ράσελ, Τζέισον Στέιθαμ, Έλσα Πατάκι και Νάταλι Εμάνουελ. Τη μοναδική δράση της ταινίας συμπληρώνουν το χαρακτηριστικό χιούμορ και πολλά και ακριβά δίτροχα και τετράτροχα: Dodge, Ford, Chevy, Ferrari, Lamborghini, Jaguar, Toyota, Subaru, ένα αξίας $2.000.000 Nissan, αλλά και Ducatis, Harley Davidsons, KTM’s Confederate…και πολλά άλλα!

fast 1

Και το σημαντικότερο… Για πρώτη φορά από την εποχή του Αμερικανικού εμπάργκο (1963), η ταινία αυτή πραγματοποιεί γυρίσματα στην ΚΟΥΒΑ. Μια πρωτιά για την οποία κοπίασε πολύ η παραγωγή, αλλά η δημοφιλία της σειράς αυτής των ταινιών ήταν εκείνη που κυριολεκτικά άνοιξε τα σύνορα. Εκτός, όμως, της Κούβας, γυρίσματα έλαβαν χώρα σε Ισλανδία (για τέσσερις βδομάδες-με χαρακτηριστική τη σκηνή καταδίωξης 16 οχημάτων, άπειρων εκρηκτικών κι ενός… υποβρυχίου), αλλά και στην Ατλάντα, τη Νέα Υόρκη (η πόλη που είναι συνώνυμη του Fast & Furious) και το Τσιντσινάτι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved