Το γυμναστήριο που μετατρέπει την κινητική σου ενέργεια σε ηλεκτρική

ΔΕΗ ακούει;

Μέχρι σήμερα ξέραμε πως το γυμναστήριο ήταν αυτό που παρείχε τις υπηρεσίες του στον πελάτη. Στο «Sacramento Eco Fitness» των ΗΠΑ όμως παρέχει και ο πελάτης στο μαγαζί.

Βλέπεις κάθε φορά που χρησιμοποιεί κανείς κάποιο ποδήλατο του δεύτερου ορόφου, εκτός από τη γυμναστική του, παράγει χωρίς να το γνωρίζει και ηλεκτρική ενέργεια. Και κάπως έτσι παίρνει ρεύμα ένα ολόκληρο κτίριο.

 

 

Δεν πρόκειται για κάποιο τρικ, αλλά για ποδήλατα-ειδικές παραγγελίες που κοστίζουν από 900 έως και 2700 ευρώ το καθένα, καθώς εκτός των απαραίτητων στοιχείων (τιμόνι-ρόδες-κοντέρ) διαθέτουν ένα ειδικό μηχάνημα που μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική με κάθε πεταλιά που του δίνεις. 

Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και φίλος του περιβάλλοντος, Jose Avina, δηλώνει ικανοποιημένος με την πορεία του project και πως ο μεγάλος του στόχος είναι «να τροφοδοτούμε ολόκληρη πόλη μια μέρα».

Από τη στιγμή που μειώθηκε ο λογαριασμός του ηλεκτρικού από τα 650 ευρώ το μήνα στα… 22(!) τότε σίγουρα κάτι γίνεται σωστά στο προπονητικό κέντρο στο Sacramento

Δες περισσότερα για το γυμναστήριο φαινόμενο στο παρακάτω φωτογραφικό άλμπουμ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved